Οscars 2016: Tα τελευταία προγνωστικά πριν την μεγάλη απονομή

Γωγώ Φούντα
Οscars 2016: Tα τελευταία προγνωστικά πριν την μεγάλη απονομή

Ποιοι αναμένεται να είναι οι μεγάλοι νικητές;

Τα ψέματα τελείωσαν και οι ώρες που απέμειναν για την 88η τελετή απονομής των βραβείων Oscar είναι πια ελάχιστες. Σίγουρα, το πρόσωπο των ημερών, ίσως και της χρονιάς, είναι ο Leonardo Di Caprio, ο οποίος είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο πρώτο χρυσό αγαλματίδιο της καριέρας του-αν δεν το πάρει θα βγούμε στην Ομόνοια να διαδηλώσουμε-ενώ αίσθηση φυσικά προκαλεί το μποικοτάζ των έγχρωμων ηθοποιών. Όλα αυτά, σχετικά με την τελετή. Τι γίνεται όμως με τα προγνωστικά, και ποιοι τελικά θα είναι, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις, οι μεγάλοι νικητές;

Ξεκινάμε με το ευκολάκι: Αδιαμφισβήτητο φαβορί στην κατηγορία του Α' Αντρικού ρόλου, είναι φυσικά ο Leonardo Di Caprio, αν ήθελαν ας έκαναν κι αλλιώς, ενώ δεύτερος, αλλά κυριολεκτικά καταιδρωμένος έρχεται ο Michael Fassbender για το "Steve Jobs". Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τελικά θα θριαμβεύσει η Brie Larson του "Room" με την Saoirse Ronan να την ακολουθεί κατά πόδας. Περιττό να πούμε ότι Cate Blanchett και Jennifer Lawrence μάλλον είναι διακοσμητικές στην κατηγορία, μπας και η διασημότητά τους τραβήξει κάπως το ενδιαφέρον.

Στην κατηγορία Β' Αντρικού ρόλου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το "σηκώσει" ο Sylvester Stallone για το "Creed" ενώ ο μεγαλύτερός του αντίπαλος είναι μάλλον ο Tom Hardy για το Mad Max, ενώ η αντίστοιχη των γυναικών, είναι ίσως η πιο αμφόρροπη της βραδιάς, καθώς δεν υπάρχει φαβορί! Παρόλα αυτά, τα γραφεία στοιχημάτων "δίνουν" την Rooney Mara για το Carol με την Alicia Vikander να έχει ελάχιστη διαφορά.

Όσον αφορά στο βραβείο Καλύτερης Ταινίας, αν δεν κερδίσει το «Revenant» θα είναι σκάνδαλο, ενώ κάποιοι πιστεύουν αρκετά και το "Spotlight". Tέλος, για το Oscar σκηνοθεσίας φαβορί είναι για ακόμη μία φορά ο Alejandro Gonzalez Inarritu ενώ ακολουθεί ο Tom McCarthy του"Spotlight".

Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα τα ξημερώματα!