O Jude Law είναι ξανά εργένης

O Jude Law είναι ξανά εργένης

Πέρα από το πρόσωπo της διεθνούς καμπάνιας του αρώματος Dior Homme Sport, ο Jude Law είναι το πρότυπο της σωστής ωρίμανσης για κάθε αρσενικό του πλανήτη που σέβεται τον εαυτό του, στο δρόμο που χάραξε ο αειθαλής Sean Connery. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε χώρισε για άλλη μια φορά με τη Sienna Miller, οπότε όσες από τις αναγνώστριες του queen.gr ενδιαφέρονται, οφείλουν να είναι έτοιμες για τρελές νύχτες στην Κρουαζέτ. Ο Jude είναι πλέον single και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το 64ο Φεστιβάλ των Καννών, όπου μαζί με την Uma Therman θα συμμετέχουν στην οκταμελή κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον αξιότιμο κύριο Robert De Niro.

Η Βritney Spears θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τραγουδήσει το «Womanizer» για εκείνον. Εξάλλου ο 38χρονος Jude Law έχει στις default ρυθμίσεις του τη στόφα του γυναικοκατακτητή. Μερικά χρόνια νωρίτερα τα είχε καταφέρει μια χαρά ως ο αμετανόητος γυναικάς Alfie στην ομώνυμη ταινία, κρατώντας εντός και εκτός πλατό στην αγκαλιά του τη Sienna Miller (η οποία είναι σαφώς καλύτερη από την ελαφρο-ποπ αοιδό Spears, όπως και από τη νταντά των παιδιών του με την οποία είχε απατήσει το σούπερ μοντέλο/ ηθοποιό).

O Jude είναι από μόνος του μια ιδιαίτερη περίπτωση χαρισματικού ηθοποιού, κουβαλώντας 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ (και οι δύο με σκηνοθέτη τον Anthony Minghella), 28 υποψηφιότητες για ανάλογα κινηματογραφικά βραβεία και 7 κινηματογραφικές διακρίσεις που η αναλυτική τους παρουσίαση θα ήταν επιεικώς πολυσέλιδη.

Οι ταμπέλες-κλισέ του ταλαντούχου και της οργασμικής φαντασίωσης των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του πολυφορεμένου τίτλου του σεξ συμβόλου, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να μάθω τον τρόπο να πουλήσω τον εαυτό μου σαν sex symbol. Δεν είμαι προγραμματισμένος για κάτι τέτοιο». Για την ακρίβεια τις αγνοεί: «Υπάρχουν πολλά άσχημα πράγματα, όπως και καλά γραφτεί για μένα. Διαλέγω να μη διαβάζω κανένα γιατί τότε πρέπει να πιστέψεις και τα δύο. Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι γράφεται στον τύπο».

Πάντως, η Daisy Wright, η πιο διάσημη νταντά των 00s, για χάρη της οποίας πλήγωσε την Sienna στο παρελθόν είχε δηλώσει τα καλύτερα για εκείνον στην εφημερίδα Sunday Mirror αναφορικά με τη σχέση τους: «Ηταν εγκεφαλικό και ασυγκράτητο σεξ. Είναι καταπληκτικός εραστής και ξέρει πως να ικανοποιήσει μια γυναίκα».

Μετά από τέτοιες δηλώσεις, μάλλον ο Jude θα πρέπει να γίνει λίγο πιο χαλαρός σε ότι αφορά την αντιμετώπισή του ως σεξουαλικού συμβόλου.
Ειδικά όταν η Naomi Watts τον έχει χαρακτηρίσει ως «τον πιο όμορφο άνθρωπο που έχει περπατήσει ποτέ στη Γη και έναν απόλυτα τέλειο πίνακα ζωγραφικής», η Νicole Kidman έχει εγκωμιάσει τη «ζεστασιά» του, και η Lindsay Lohan έχει εκδηλώσει τον θαυμασμό της για τα «απίστευτα μάτια του» όπως και το ότι εκείνος είναι ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει σε έναν άντρα.

Ποια είναι η σχέση του Jude Law με τους Βeatles;

Φήμες θέλουν να πήρε το όνομά του από το θρυλικό τραγούδι «Ηey Jude» των Beatles. Άλλες φήμες θέλουν η μητέρα του να τoν βάφτισε επηρεασμένη από τον ήρωα του πεσιμιστικού cult-classic μυθιστορήματος «Jude the Obscure» (Τζουντ ο Αφανής) του Thomas Hardy.
Παιδί ενός ζευγαριού δασκάλων μεγάλωσε στο Lewisham στο Νοτιανατολικό Λονδίνο και υπήρξε ανέκαθεν οπαδός της Τότεναμ: «To Λονδίνο είναι το σπίτι μου. Εδώ, ξέρω τι είναι καλό και τι όχι. Είναι ωραίο να έχεις πάντα να γυρίσεις κάπου που είσαι εξοικειωμένος».

Παρά τη λάμψη και τα εκατομμύρια δολάρια που απλόχερα του έδωσε το Hollywood (από το 2006 φιγουράρει στις λίστες με τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς της showbiz) εκείνος δεν διστάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και στις απαιτητικές θεατρικές σκηνές του West End, είτε για τον Αμλετ που του χάρισε το βραβείο για την καλύτερη σεξπηρική ερμηνεία στα έγκριτα Critics' Circle Theatre Awards το 2010, είτε για να πρωταγωνιστήσει φέτος στην «Άννα Κρίστι» του νομπελίστα Ευγένιου Ο'Νηλ (επί σκηνής του Donmar Warehouse κι από τις 4 Αυγούστου του 2011, για όσους ενδιαφέρονται για booking αεροπορικού εισιτηρίου και θέσεων).

Αλλιώς σε κάποιο multiplex, ετοιμαστείτε τον προσεχή Οκτώβριο για το θρίλερ «Contagion» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Steven Soderbergh και το Δεκέμβριο για το sequel του επικού «Sherlock Holmes» όπου τον δαιμόνιο ντετέκτιβ υποδύεται ο ηθοποιός-μεγαθήριο Robert Downey Jr., ενώ ο Jude είναι ο «αυτοκόλλητος» συνεργός του, Dr. Watson. Ήδη από τα γυρίσματα του πρώτου «Σέρλοκ» οι θαυμάστριές του δε μάσησαν καθόλου στα κακεντρεχή σχόλια περί ενδεχόμενης αραίωσης στο ξανθό της κεφαλής του, ομολογώντας για άλλη μια φορά τον θαυμασμό τους για τον ώριμο Jude στα διαδικτυακά fora (μια χρήστρια είχε γράψει ενδεικτικά πως ο Jude είναι «τόσο καυτός όσο η καρδιά μου»).

Στα 38 του, λοιπόν, ο Jude μεγαλώνει ωραία, αφήνοντας το χρόνο να δράσει ευεργετικά επάνω του, όπως σε ένα καθαρόαιμο σκοτσέζικο malt.
Μετά την επεισοδιακή σχέση του με τη Sienna Miller που είχε όλα τα συστατικά πάθους, αρραβώνα, απιστίας, δημόσιας συγνώμης, χωρισμού, επανασύνδεσης, διάλυσης, επανασμιξίματος και χωρισμού ξανά (το παλαιότερο διαζύγιο με την ηθοποιό Sadie Frost με την οποία απέκτησαν μαζί τρία παιδιά είχε γίνει gossip σήριαλ εντός και εκτός Μεγάλης Βρετανίας), ο Jude πλέον κυκλοφορεί -σχεδόν- μόνος του απογοητεύοντας τα tabloids του πλανήτη που θέλουν πιο χειροπιαστά πράγματα, αντί να σιγοβράζουν ποικίλα ειδύλλια μαζί του. Στο παρελθόν, τον έχουν χρεώσει με την άτακτη κόρη του γερόλυκου ροκά Rod Stewart, Kimberly ή το 22χρονο μοντέλο Lilly Cole, ενώ σήμερα οι παπαράτσι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κοινές εμφανίσεις με την πρώην γυναίκα του -τη γνωστή Sadie- στο εξής πακέτο: Jude, πρώην γυναίκα και παιδιά, όλοι μαζί σε μίνι οικογενειακές διακοπές στο Las Vegas πριν από δύο εβδομάδες.

Εκείνος με τη σειρά του έχει ομολογήσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του πως «η μόνη υποχρέωσή μου είναι να αφήνω τον εαυτό μου και τους άλλους να αναρωτιούνται», αλλά κι ότι δεν είχε ποτέ αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες. Τι θέλει όμως από τη σύντροφό του; «Χιούμορ, εξυπνάδα και γνωρίζοντας ότι είναι απίστευτα μισογυνικό, πραγματικά, αγαπώ μια γυναίκα που μπορεί να μαγειρέψει».

Τότε μάλλον θα της τραγουδήσει το «Τu Vuo' Fa L'Americano», όπως έκανε και στον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ» ως ο μποέμ εκατομμυριούχος Dickie Greenleaf. Και θα ζήσουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι. Όσο για το εσχατολογικό -βλέπε προβλέψεις των Μάγια- έτος του 2012, σημειώστε άλλη μια ταινία που θα τον συναντήσετε: το «360» του Fernando Meirelles με συμπρωταγωνιστές τον Anthony Hopkins και τη Rachel Weisz. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες περιπέτειες του Jude Law, εντός και εκτός των κινηματογραφικών στούντιο...