«Κάτι παλιό, κάτι μπλε, κάτι δανεικό, κάτι καινούργιο» για την Kate

«Κάτι παλιό, κάτι μπλε, κάτι δανεικό, κάτι καινούργιο» για την Kate

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην φάνηκε, η Kate Middleton όμως τήρησε πιστά το, από αρχαιοτάτων χρόνων, έθιμο της Γηραιάς Αλβιόνας.

Μπορεί να κατέφτασε με εντυπωσιακή λιμουζίνα και να έδωσε μια πιο σύγχρονη πινελιά στον γάμο, η Kate Middleton όμως, ή, όπως θα πρέπει να την αποκαλούμε από δω και πέρα, Catherine, Duchess of Cambridge, έμεινε πιστή στην αρχαία παράδοση της Αγγλίας και τήρησε το έθιμο του «something old, something new, something borrowed, something blue». Εξάλλου, μια μέρα θα πάρει τη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ, αν δεν τηρεί από τώρα της παραδόσεις του βασιλείου της πότε θα το κάνει;

Τα τέσσερα χαρακτηριστικά γαμήλια έθιμα, λοιπόν, που τίμησε η Kate, ήταν τα εξής:

Κάτι παλιό
Το νυφικό της Middleton, σχεδιασμένο την creative director του McQueen, Sarah Burton, είχε μακριά δαντελωτά μανίκια, τα οποία απέτισαν φόρο τιμής στην παράδοση των Τεχνών και της Χειροτεχνίας της Αγγλίας.

Κάτι καινούργιο
Οι γονείς της Middleton, της έκαναν δώρο ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια στο σχήμα φύλλων, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Robinson Pelham έτσι ώστε να ταιριάζουν με την τιάρα.

Κάτι δανεικό
Η ΑΜ Βασίλισσα της Αγγλίας, δάνεισε στην Kate την αστραφτερή τιάρα Cartier του 1936 με το σχήμα φωτοστέφανου, η οποία υπάρχει στην βασιλική οικογένεια από τότε που ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Έκτος την πήρε για την Βασιλομήτωρ.

Κάτι μπλε
Μπορεί όλη η εμφάνιση της Middleton να ήταν μέσα στο λευκό –και το διαμαντικό- στο εσωτερικό μέρος όμως του νυφικού της είχε ραφτεί ένας μικρός, μπλε φιόγκος.