Ο «Ιούδας» πρόδωσε την Lady Gaga

Ο «Ιούδας» πρόδωσε την Lady Gaga

Διέρρευσε το βιντεοκλίπ της Lady Gaga «Judas», ώρες πριν την επίσημη πρώτη μετάδοσή του.

Οκτώ ώρες πριν επίσημα «παίξει» το νέο βιντεοκλίπ του πολυσυζητημένου τραγουδιού της Lady Gaga «Judas» στην Αμερική διέρρευσε στο διαδίκτυο. Πριν αρχίσετε να κάνετε συνειρμούς για το φιλί του Ιούδα που δόθηκε στη Gaga με αυτή τη διαρροή και αρχίσετε μανιωδώς να το ψάχνετε σε διάφορα blog, να σας ενημερώσουμε πως αυτό το βίντεο θα συζητηθεί από θρησκόληπτους και μη, όσο κανένα άλλο.

Στο κλιπ αυτό, λοιπόν, η Gagaloo είναι μια σύγχρονη Μαρία Μαγδαληνή που καβαλάει μια μηχανή μαζί με τον Ιησού της (που φορά χρυσό ακάνθινο στεφάνι) και μαζί με τους δώδεκα αποστόλους κατευθύνονται προς τη σύγχρονη Ιερουσαλήμ. Εκεί φτάνουν σε μια νέας κοπής «ηλεκτρονική» εκκλησία, όπου η Gaga προσπαθεί να ειδοποιήσει τον Ιησού της για την επερχόμενη προδοσία μαρκάροντας τον Ιούδα (στο ρόλο του Ιούδα ο Αμερικανός ηθοποιός Norman Reedus) με κραγιόν. Αν εμπλουτίσετε αυτό το σενάριο με πολλά, μα πολλά, ποπ χορευτικά, τότε έχετε την πεντάλεπτη version του «Judas» που διέρρευσε, ενώ πρεμιέρα στην Αμερική επίσημα απόψε θα κάνει η long version των επτά λεπτών!

Πριν βιαστείτε να κατακρίνετε, αναλογιστείτε το βίντεο αυτό πιο πολύ ως φόρο τιμής στην καθολική ποπ κουλτούρα (η αναπαράσταση στο κλιπ του έργου του Botticelli «Γέννηση της Αφροδίτης», αλλά και η σκηνή με το ποδόλουτρο του Ιησού είναι μνημειώδεις), παρά ως μια κίνηση χλευασμού και βεβήλωσης του χριστιανισμού.