Aλλαγή δεδομένων κάθε μέρα που περνάει για το ALTER. Γιατί επανήλθε το χαμόγελο στους εργαζόμενους;

Aλλαγή δεδομένων κάθε μέρα που περνάει για το ALTER. Γιατί επανήλθε το χαμόγελο στους εργαζόμενους;

Μεγάλη μάχη για να σωθεί το ALTER. Σωτηρία το άρθρο 99 για το κανάλι ή όχι; Νέα δεδομένα και αισιοδοξία στο κανάλι του Μπουρναζίου.

Στην γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του ALTER αποφασίστηκε να συγκροτηθεί διασωματειακή επιτροπή αποτελούμενη από διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους η οποία την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς για το θέμα του ALTER όπως ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης αλλά και η Υπουργός εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Η προσφυγή στο άρθρο 99 προστατεύει τις χρεωμένες εταιρίες από τους πιστωτές τους και διασφαλίζει για ένα διάστημα τη λειτουργία τους. Φυσικά συνοδεύεται από περικοπές και απολύσεις, αφού η επιχείρηση υποχρεώνεται να καταθέσει σχέδιο αναδιάρθρωσης και βιωσιμότητας. Από την άλλη πλευρά, για να κάνει δεκτό το δικαστήριο του αίτημα του Alter, για υπαγωγή στο άρθρο, θα πρέπει ο σταθμός να καταβάλει οπωσδήποτε μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Είναι εξαιρετικά πρόωρο να μιλήσει κανείς για "σωτηρία του Alter", αλλά δεδομένου του απόλυτου αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί, η σημερινή εξέλιξη τουλάχιστον δίνει μία ελπίδα για καταβολή χρημάτων σε 700 οικογένειες που επί 4 μήνες παραμένουν απλήρωτες! Παράλληλα, αφήνει ένα φως ανοιχτό για το μέλλον του σταθμού- αν τελικά καταφέρει στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος να εξυγιανθεί. Είναι πάντως ένα κρίσιμο πενθήμερο αυτό που ακολουθεί.

Όσον αφορά στα εσωτερικά του σταθμού ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βασίλης Ζέρβας είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Γιαννίκο για να δοθεί φως στο τούνελ στην απόγνωση τους. Ο μεγαλομέτοχος του καναλιού επιμένει πως δεν τίθεται θέμα πτώχευσης . Αναφορικά με τις πληρωμές ο κ. Γιαννίκος είπε πως θα προσπαθήσει την επόμενη εβδομάδα να καταβάλλει δύο μισθούς ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί.