Το άγνωστο πρόβλημα υγείας της πριγκίπισσας Νταϊάνας που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το άγνωστο πρόβλημα υγείας της πριγκίπισσας Νταϊάνας που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα

Γιατί δεν μίλησε ποτέ γι’ αυτό;

Σε μία μέρα ακριβώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε την ζωής της στα 36 της χρόνια, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Είχε χωρίσει μόλις ένα χρόνο πριν από τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ είχε αποκτήσει και δύο παιδιά, τον William και τον Harry. Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα οι δύο της γιοι μίλησαν για πρώτη φορά για τα συναισθήματά τους για την απώλεια της μητέρας τους, αλλά και το πως αντέδρασαν ακούγοντας την είδηση από το στόμα του πατέρα τους.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν πολύ αγαπητή στον κόσμο και έτσι παρέμεινε μέχρι που απεβίωσε. Τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλά πράγματα που συνέβησαν στον γάμο της μετον Κάρολο και όσο πλησιάζει η επέτειος από τον θάνατο της, τόσο κορυφώνονται και οι νέες αποκαλύψεις γύρω από το όνομά της.

Και κάπως έτσι έγινε γνωστό κι ένα «πρόβλημα υγείας» που αντιμετώπιζε η Νταϊάνα. Ο πρώην σεφ της πριγκίπισσας Darren McGrady, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Hello πως η μητέρα του William και του Harry έδινε μάχη με την βουλιμία και και εκείνος είχε υποπτευθεί από καιρό πως κάτι δεν πάει καλά με την υγεία της. Θυμήθηκε μάλιστα πως ένα καλοκαίρι που το πριγκιπικό ζεύγος επισκέφθηκε τη βασίλισσα στο Balmoral τον πήρε τηλέφωνο από το αυτοκίνητο και του ζητήσε να μαγειρέψει ορισμένα φαγητά, έτσι ώστε να είναι έτοιμα μόλις εκείνοι φτάσουν.

«Δεν μίλησα ποτέ για το φαγητό που της ετοίμαζα και τα ανόητα εκείνα πράγματα , δεν θέλω και δεν θα το κάνω ποτέ. Πιστεύω πως δεν είναι καθόλου σωστό, πάντα αναρωτιόμουν τι το ήθελε όλο αυτό το φαγητό, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω. Ήμουν εκεί ως σεφ και αυτή ήταν η δουλειά μου, δεν ήμουν ούτε ψυχολόγος, ούτε γιατρός που μπορούσε να της πει πως δεν κάνει να τα τρως όλα αυτά».

Δούλευε στο Buckingham για 11 χρόνια πριν μεταφερθεί στο Kensington. Όταν πήγε στο παλάτι (4 χρόνια έμεινε μέχρι τον θανατό της ) η Νταϊάνα είχε ήδη ξεπεράσει τη βουλιμία της και προσπαθούσε να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να απεξαρτηθούν.