20 χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκαλύφθηκαν τα τελευταία της λόγια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
20 χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκαλύφθηκαν τα τελευταία της λόγια

Τι δήλωσε ο πυροσβέστης που την έβγαλε από το αυτοκίνητο;

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν εχθές 31 Αυγούστου, από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και πολλοί ήταν οι celebrities που της απέδωσαν φόρο τιμής, ενώ αρκετοί βρέθηκαν και στον κήπο της που έχει δημιουργηθεί στο παλάτι του Kensington για να της αφήσουν ένα λουλούδι. Μέσα σε αυτούς φυσικά και οι δύο γιοί της, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από την Kate Middleton.

Λίγες ώρες αργότερα είδε το φως της δημοσιότητας μία συνέντευξη που έδωσε ο πυροσβέστης που έβγαλε την Νταϊάνα από το αμάξι, Xavier Gourmelon, ο οποίος αποκάλυψε και τα τελευταία της λόγια, που κανείς δε ήξερε μέχρι σήμερα.

Ο Xavier ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που έφτασαν στο τούνελ Pont de l’Alma στο Παρίσι, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Στην πραγματικότητα την βοήθησε να βγει από την Mercedes και προσπάθησε να της σώσει τη ζωή. Για πρώτη φορά ο πυροσβέστης μοιράζεται όσα είπε η πριγκίπισσα πριν πεθάνει.

«Το αμάξι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, αλλά το χειριστήκαμε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλα τα δυστυχήματα», ανέφερε στη Sun. «Φτάσαμε αμέσως στο σημείο για να δούμε ποιος χρειάζεται βοήθεια και ποιος ήταν ακόμη ζωντανός. Και τότε η Νταϊάνα μου είπε «θεέ μου τι συνέβη;». Η γυναίκα που λίγο αργότερα ανακάλυψα πως ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν πεσμένη κάτω στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, κουνιόταν ελάχιστα και μπορούσα να δω πως είναι ζωντανή. Είχε έναν μικρό τραυματισμό, στον δεξί της ώμο και δεν μου φάνηκε πως ήταν κάτι σημαντικό. Δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου αίμα επάνω της».

Ο Xavier εξήγησε πως την σήκωσε προσεκτικά και την έβαλε στο ασθενοφόρο, πιστεύοντας πως θα επιζούσε. Δυστυχώς έκανε λάθος. «Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε και πάλι να αναπνέει. Ανακουφίστηκα και αφού ήξερα πως είναι στο ασθενοφόρο πίστεψα πως θα επιζούσε. Λίγο αργότερα μου είπαν πως άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο και ήταν πολύ στενάχωρο. Όσα χρόνια και να περάσουν, αυτή η ιστορία πάντα θα με κάνει να νιώθω άσχημα».