Η εγκυμονούσα Kate Middleton πέφτει θύμα body-shaming και τα σχόλια πέφτουν βροχή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η εγκυμονούσα Kate Middleton πέφτει θύμα body-shaming και τα σχόλια πέφτουν βροχή

Εσύ τι πιστεύεις για τη Δούκισσα του Cambridge;

Προφανώς καμία γυναίκα δεν είναι άτρωτη όταν κατηγορείται για το σώμα της -όπως και να είναι αυτό- και φυσικά το ίδιο ισχύει ακόμη και για την Kate Middleton. Την Τρίτη η Δούκισσα του Cambridge έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τότε που ανακοίνωσε την τρίτη εγκυμοσύνη της.

Εμφανίστηκε στο Παλάτι του Buckingham για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και να αναγνωρίσει «το έργο των ανθρώπων και των οργανώσεων στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία», σύμφωνα με tweet από το επίσημο Twitter account του Kensington.

Ωστόσο, όταν οι φωτογραφίες της άρχισαν να εμφανίζονται στο επίσημο account του Kensington στο Instagram, όλοι είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους: το σώμα της. Σύμφωνα με πληροφορίες του BuzzFeed, πολλά από τα σχόλια επικεντρώθηκαν στο βάρος της, καθώς αρκετοί fans -και μη- άρχισαν να γράφουν ότι «φαίνεται πολύ αδύνατη» για να είναι έγκυος ή ότι «είναι φυσικά αδύνατο να είναι τόσο εξαντλημένη και υποσιτισμένη και να μεγαλώνει ένα υγιές μωρό».



Βέβαια όπως βλέπεις, εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότεροι στα σχόλια τους ήταν αγενής, φαίνεται επιπλέον να έχουν ξεχάσει πως η Kate πάσχει από υπερέμεση κύηση, η οποία συνεπάγεται διαρκή ναυτία και εμετό, οδηγώντας σε αφυδάτωση και απώλεια βάρους σε επικίνδυνο βαθμό. Τα πιο σοβαρά συμπτώματα μπορεί να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου κατά τη διάρκεια των 12 ή 13 πρώτων εβδομάδων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να διαρκέσουν για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως εκτός του ότι δεν αφορά κανέναν το πως μπορεί να μοιάζει το σώμα μια εγκύου –αδύνατο ή όχι- ο χαρακτηρισμός «υποσιτισμένη» είναι επικίνδυνος και προσβλητικός για κάποιον που μπορεί να πάσχει ακόμα και από μια σοβαρή ασθένεια.