Xρυσές Σφαίρες: Η «υποκρίτρια» Meryl Streep απαντά στην επίθεση της ΜακΓκόουαν

Xρυσές Σφαίρες: Η «υποκρίτρια» Meryl Streep απαντά στην επίθεση της ΜακΓκόουαν

Με το σκάνδαλο Γουάινστιν να έχει αλλάξει την ίδια την ύφανση του Χόλιγουντ οι Χρυσές Σφαίρες ανακοίνωσαν ότι στο φετινό κόκκινο χαλί οι γυναίκες που θα παραστούν στην τελετή απονομής θα φορέσουν μαύρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κουλτούρας βιασμού. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε πόλεμο στα κοινωνικά δίκτυα με τη Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μία από τις πρώτες διάσημες που κατήγγειλαν δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινστιν να κηρύσσει πόλεμο στη Meryl Streep.

"Ηθοποιοί όπως η Μέριλ Στριπ που με χαρά τους συνεργάστηκαν με το Τερατώδες Γουρούνι θα φορούν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας" έγραψε η ΜακΓκόουαν.

"Η ΣΙΩΠΗ σας είναι ΤΟ πρόβλημα. Θα αποδεχθείτε ένα ψεύτικο βραβείο με κομμένη την ανάσα και δεν θα κάνετε καμία διαφορά. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας. Μάλλον θα έπρεπε να φορέσετε όλες Marchesa" έγραψε στο μήνυμά της στο Twitter που απέφυγε να κατονομάσει τον Γουάινστιν, ωστόσο αναφέρθηκε στον οίκο μόδας της πρώην πλέον συζύγου του, Τζορτζίνα Τσάπμαν.

Το μήνυμα της, αν και πλέον έχει διαγραφεί, έφτασε στον παραλήπτη του.

Απαντώντας με ανοιχτή επιστολή της η Μέριλ Στριπ γράφει στην ΜακΓκόουαν ότι "δεν γνώριζε για τα εγκλήματα του Γουάινστιν, ούτε τη δεκαετία του 90 όταν της επιτέθηκε, ούτε τις επόμενες δεκαετίες όταν προχώρησε σε επιθέσεις εναντίον άλλων".

"Η Ρόουζ υποστηρίζει κάτι αναληθές για μένα και θέλω να την ενημερώσω για την αλήθεια" γράφει η Στριπ.

"Ενας κοινός, αδυσώπητος εχθρός"

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr