Η Reese Witherspoon μιλά ανοιχτά για την κακοποίηση που βίωσε σε προηγούμενη σχέση της

Η Reese Witherspoon μιλά ανοιχτά για την κακοποίηση που βίωσε σε προηγούμενη σχέση της

Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey.

Στο πλαίσιο της του project «Super Soul Sunday» της Oprah Winfrey, η Reese Witherspoon μίλησε ανοιχτά στη διάσημη παρουσιάστρια για τη «λεκτικά και ψυχολογικά βίαιη» σχέση που την άλλαξε, όπως είπε, σαν άνθρωπο.

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχει πάρει στη ζωή της», η ηθοποιός, που είναι θερμή υποστηρίκτρια του κινήματος «Time is up», απάντησε: «Μάλλον το να φύγω από μια βίαιη σχέση», εξηγώντας πως υπήρξε θύμα ψυχολογικής αλλά και λεκτικής βίας από τον τότε σύντροφό της, σε μικρότερη ηλικία. «Όμως κάποια στιγμή τράβηξα μια γραμμή. Και, όταν αυτή ξεπεράστηκε, το μυαλό μου “γύρισε”. Δεν μπορούσα να συνεχίσω».

Η απόφαση αυτή είχε φυσικό ένα τεράστιο ψυχολογικό κόστος για εκείνη, είχε όμως ένα πολύ μεγαλύτερο κέρδος: «Με άλλαξε. Το γεγονός ότι κατάφερα να ορθώσω το ανάστημά μου και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου (βγαίνοντας από αυτή τη σχέση) με άλλαξε σαν άνθρωπο» είπε, προσθέτοντας πως δεν είναι ποτέ εύκολο να φύγει κανείς από μια καταπιεστική ή βίαιη σχέση καθώς συχνά το θύμα χάνει την αυτοπεποίθησή του και αμφιβάλλει για την αξία και τις δυνάμεις του. «Τότε δεν είχα καμία πίστη στον εαυτό μου. Τώρα είμαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Τώρα μπορώ να βγω και να παραδεχθώ πως “ναι, είμαι φιλόδοξη”, ακριβώς επειδή κάποιος κάποτε προσπάθησε να μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα, του να φιλοδοξώ να γίνω κάτι».

Δες ακόμα: Διάσημες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης