Carla Bruni-Sarkozy: Από «θηλυκός Δον Ζουάν», Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Carla Bruni-Sarkozy: Από «θηλυκός Δον Ζουάν», Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Η είδηση πως η Carla Bruni είναι έγκυος, κάνει αυτές τις μέρες το γύρο του κόσμου, όπως και η cameo εμφάνισή της στη νέα ταινία του Woody Allen που «άνοιξε» το φετινό φεστιβάλ των Καννών. Aυτοί είναι μόνο δύο από τους λόγους για τους οποίους ο Nicolas Sarkozy είναι χαρούμενος, ειδικά μετά το σκανδαλώδες πολιτικό ναυάγιο της υποψηφιότητας του Dominique Strauss-Kahn, του κυριότερου αντιπάλου του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του 2012 κι ο οποίος σάρωνε στην πρόθεση ψήφου των γάλλων ψηφοφόρων προτού έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Είναι έγκυος!

Η επιβεβαίωση της χαρμόσυνης είδησης ήρθε από τον 82χρονο πατέρα του Sarkozy στη γερμανική εφημερίδα Bild μόλις πριν από δύο εικοσιτετράωρα, βάζοντας τέλος στις εικασίες των γάλλων δημοσιογράφων που έφτιαχναν υποθετικά σενάρια με το ενδεχόμενο «φουσκώματος» της κοιλιάς της Βruni στις δημόσιες εμφανίσεις της.
Ναι, η Carla Bruni είναι επισήμως έγκυος, έστω δια στόματος του πεθερού της, δίνοντας μια νότα γλύκας στη γαλλική επικαιρότητα που μαστίζεται από τη δημόσια διαπόμπευση του προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και μια γερή κλωτσιά προς τα πάνω στη δημοτικότητα του συζύγου της που βρίσκεται σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, καθώς σημειώνει ιστορικά χαμηλά στην προεδρική θητεία του.

Γεννημένη στο Τορίνο το 1967, σε μια απόλυτα αριστοκρατική οικογένεια με όλα τα εχέγγυα ευγένειας, πλούτου και κουλτούρας θα βρεθεί στη γείτονα Γαλλία στην ηλικία των επτά ετών, καθώς ο μεγαλοβιομήχανος/ συνθέτης συμφωνικής μουσικής/ συλλέκτης έργων τέχνης πατέρας της, κος Alberto Bruni Tedeschi, φοβόταν ότι η οικογένειά του θα έπεφτε θύμα απαγωγής από τη διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση των Ερυθρών Ταξιαρχιών που μεσουρανούσε στα 70s.

Η Bruni θα διδαχτεί πιάνο, βιολί και κλασική κιθάρα, θα βρεθεί εσώκλειστη στην Ελβετία μέχρι να επιστρέψει στο Παρίσι για σπουδές τέχνης και αρχιτεκτονικής κι από εκεί στις πασαρέλες του πλανήτη στα 19 της προκειμένου να κερδίσει την ανεξαρτησία της, όπως η ίδια θα εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο Vanity Fair.

Οι Christian Dior, Givenchy, Chanel, όπως και οι λοιποί διάσημοι οίκοι που ευδοκιμούν στα catwalks και στα editorials θα τη λατρέψουν σε βαθμό παροξυσμού. Έτσι η Βruni θα γίνει ένα από τα πλέον καλοπληρωμένα super models των 90s με τουλάχιστον 250 εξώφυλλα στο ενεργητικό της, ενώ ο υπερ-απαιτητικός «Κάιζερ» της μόδας, Karl Lagerfeld, θα μείνει άφωνος με την ευστροφία και τη φυσική κομψότητά της.

Όλα αυτά μέχρι να περάσει στην κιθαριστική/ indie/ μελωδική φάση της ζωής της. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της, το 2003, με τίτλο «Quelqu'un m'a dit» (μτφ. Κάποιος μου είπε) θα πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, ανοίγοντας το δρόμο στη boho, μουσική καριέρα της. Η Βruni θα τραγουδήσει ακόμη και για τα 91α γενέθλια του Nelson Mandela στο Radio City της Νέας Υόρκης και σε ένα line-up διασημοτήτων στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Aretha Franklin και ο Stevie Wonder.

Η ακαταμάχητη γοητεία της Carla Bruni-Sarkozy

Όταν ο αμερικανός πρόεδρος George Bush τη συνάντησε για πρώτη φορά, δεν θα διστάσει να εξομολογηθεί στο Sarkozy πόσο ευτυχής ένιωθε που γνώρισε τη σύζυγό του εκ Γαλλίας ομόλογού του: «Είναι μια πραγματικά έξυπνη, ικανή γυναίκα και μπορώ να καταλάβω γιατί την παντρεύτηκες».

Σε μια χώρα που το καλό γούστο και οι παθιασμένοι εραστές βρίσκονται στο υποσυνείδητο των πολιτών της μαζί με τα ιδεώδη της Γαλλικής Επανάστασης, η Bruni θα εμφανιστεί ως μια νέα Μαρία Αντουανέτα στο πλευρό του γάλλου προέδρου με τους δύο γάμους στο παλμαρέ του και την εγγενή αδυναμία του στις δυναμικές γυναίκες και το χλιδάτο τρόπο ζωής. Ενός προεδρικού lifestyle εξαιτίας του οποίου ο Sarkozy θα βαφτιστεί από την εφημερίδα Libération -και με τη βούλα των αριστερών ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος- ως «le Président Bling-Bling» (σε ελεύθερη μετάφραση: Ο Πρόεδρος που του αρέσουν τα μπλιμπλίκια).

Η Βruni είναι μια Ιταλίδα που έχει μεγαλώσει στη Γαλλία. Είναι πολύγλωσση, υπέρκομψη και εκλεπτυσμένη με τον αρμόζοντα, σχεδόν γαλαζοαίματο, κώδικα συμπεριφοράς. Ήταν έτοιμη να μάθει το νέο προεδρικό ρόλο της, ασχέτως αν την ίδια στιγμή το internet ήταν γεμάτο από τις καλλιτεχνικές, γυμνές φωτογραφίες της, καθώς στα άτακτα νιάτα της πόζαρε με κέφι στο φακό των Helmut Newton και Steven Meisel: «Έχω ένα σώμα το οποίο μου επιτρέπει να ποζάρω γυμνή, χωρίς να γίνομαι προκλητική».

Όταν η Carla συνάντησε τον Nicolas

Τον Νοέμβριο του 2007 θα ερωτευτούν με την πρώτη ματιά, μόλις γνωριστούν σε ένα γεύμα-ραντεβού στα τυφλά που έστησε με μαεστρία o γκουρού της γαλλικής διαφήμισης και opinion leader, Jacques Séguéla.

Μερικούς μήνες μετά, και για την ακρίβεια δύο μέρες πριν από την επέτειο του Αγίου Βαλεντίνου (σ.σ. αλλιώς, το καλύτερο timing για ένα απόλυτα αποδοτικό εμπορικό λανσάρισμα), ο Séguéla δεν θα διστάσει να κυκλοφορήσει, ένεκα υπαιτιότητάς του, μια ανεπίσημη βιογραφία για το εθνικό love story της Γαλλίας, εμβολιασμένη με τις καλύτερες ατάκες της επίμαχης βραδιάς.

Όταν η Carla επισημαίνει στον Nicolas ότι γνωρίζει τη φήμη του με τις γυναίκες, o Sarkozy δεν θα διστάσει να της απαντήσει: «Η φήμη μου δεν είναι χειρότερη από τη δική σου. Σε ξέρω τόσο καλά, χωρίς να σε έχω ποτέ μου γνωρίσει πριν. Καταλαβαίνω τα πάντα για σένα... Γνωρίζω τα πάντα για σένα, γιατί είμαι τόσο πολύ όπως εσύ».

Ο στόχος της βραδιάς επετεύχθη 100%, σύμφωνα με το προμελετημένο σχέδιο του ενορχηστρωτή της πρώτης επαφής τους. H επαγγελματική εμπειρία του Séguéla ήταν καθοριστική στο να κάνει πράξη τη διαίσθηση που είχε για το γάλλο πολιτικό και την ιταλίδα τραγουδίστρια και πρώην μοντέλο: «Η Carla κάνει τον πρόεδρο πιο επιθυμητό, πιο σύγχρονο. Η Γαλλία χρειάζεται νεωτερισμό, ταλέντο, εξυπνάδα. Είναι όπως ο Jack και η Jackie (σ.σ. Κennedy), o Rainier και η Grace Kelly (σ.σ. του Πριγκιπάτου του Μονακό). Ένα νέο παγκόσμιο ζευγάρι».

To ροκ ερωτικό παρελθόν της

Η προσωπική ζωή της Bruni πριν εγκατασταθεί στο Mέγαρο των Ηλυσίων ήταν άστατη και ροκ. Προτού παντρευτεί τον άντρα της ζωής της, δήλωνε προβοκατόρικα πως «δεν είχε δοκιμάσει ποτέ τη μονογαμία» (sic). Yπήρξε ερωμένη του Mick Jagger και του Εric Clapton, ενώ τα blogs τής καταλογίζουν τον πρώην σοσιαλιστή γάλλο υπουργό εξωτερικών Laurent Fabius, τον ηθοποιό Vincent Pérez, τον Donald Trump, ακόμη και τον Kevin Costner.

Στη πολυανδρική θητεία της η Bruni θα αποκτήσει ένα γιο (τον δεκάχρονο σήμερα Aurélien) με τον καθηγητή φιλοσοφίας Raphaël Enthoven. Ο Raphaël, όταν την γνωρίζει είναι ήδη παντρεμένος αλλά θα χωρίσει για χάρη της. Ωστόσο, οι δυο τους δεν θα παντρευτούν ποτέ. Οι κακές γλώσσες θέλουν την Bruni να είχε σχέσεις πριν και με τον πατέρα του, τον εκδότη Jean-Paul Enthoven, σκιαγραφώντας την ταραχώδη ζωή της με τον πιο μελανό τρόπο. Όπως δηλαδή την παρουσιάζει και η δημοσιογράφος του εβδομαδιαίου ειδησεογραφικού περιοδικού L'Express, Besma Lahouri, στο βιβλίο της με τίτλο «Carla: A Secret Life».

Η Lahouri που είναι υπεύθυνη και για τη best seller βιογραφία του μύθου του ποδοσφαίρου, Zinedine Zidane, χαρακτηρίζει τη Βruni ως ένα «θηλυκό Δον Ζουάν». Επίσης, απομυθοποιεί την ομορφιά της με τη βοήθεια του botox και της πλαστικής στη μύτη της και την κατηγορεί ότι είναι τόσο αδίστακτη που δεν δίστασε να καλέσει τους πρώην εραστές της στις πρώτες κοινές καλοκαιρινές διακοπές τους ως ανδρόγυνο με τον Sarkozy. Η συγγραφέας που θεωρητικά μίλησε με περισσότερους από εκατό ανθρώπους, ακόμα και με τη νταντά της Bruni, θέλησε να παρουσιάσει την «αληθινή» εικόνα της πίσω από το «φτιαχτό» image της ντροπαλής Πρώτης Κυρίας.

H Carla Βruni εντός και εκτός μεγάλης οθόνης

Σε ανάλογο λασπολογικό μοτίβο, διάφοροι «επιτήδειοι» θέλουν να έχει γυρίσει τουλάχιστον 30 φορές την ίδια σκηνή στη νέα φιλμική στάση του Woody Allen σε μητρόπολη της Ευρώπης. Στο «Midnight in Paris» η Carla αξιοποιεί τις πραγματικές γνώσεις της στη τέχνη και εμφανίζεται ως επιμελήτρια του διάσημου Μουσείου Ροντέν της Πόλης του Φωτός.

Εκτός οθόνης, ο πρόσφατος ρόλος της είναι η εκστρατεία του ιδρύματός της ενάντια στον παιδικό αναλφαβητισμό και ενδεχομένως η προετοιμασία της επίσημης δήλωσης για την εγκυμοσύνη της, σταματώντας το γαϊτανάκι των υπεκφυγών με τους γάλλους δημοσιογράφους, όπου ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει τίποτα. Πάντως, μέσα στο κλίμα των ημερών, κάποιοι τη «βλέπουν» να αγοράζει μωρουδιακά στα πολυκαταστήματα της σικάτης Rue de Rivoli.

Ίσως η Carla Bruni να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει, τότε που η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου θα έχει την επείγουσα ανάγκη από μια δυνατή ποσοστιαία ώθηση στις δημοσκοπήσεις. Όπως το 2007 που το πολιτικό γραφείο του τον συμβούλευσε να αποχωριστεί το ολόχρυσο Rolex, που έβγαζε μάτι στις φωτογραφήσεις, για την ανάγκη ενός πιο διακριτικού Patek Philippe και να μην ξαναφορέσει τα aviator Rayban γυαλιά με τους φακούς-καθρέφτες γιατί ταίριαζαν περισσότερο σε μια ρεπλίκα του Steve McQueen, παρά σε έναν ηγέτη.