Σου αρέσουν οι Kardashians; Η επιστήμη σου έχει άσχημα νέα

Σου αρέσουν οι Kardashians; Η επιστήμη σου έχει άσχημα νέα

Η αλήθεια πονάει φίλη μου

Ζούμε σε έναν κόσμο, μία κοινωνία αν θέλεις, η οποία καλώς ή κακώς κυριαρχείται από την εικόνα και τα υλικά αγαθά. Είναι η κοινωνία που έχει κάνει stars τις Kardashians, φυσικά όλοι ασχολούνται μαζί τους γιατί τα συγκεκριμένα πρόσωπα πουλάνε σαν τρελά- χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι αποτελούν θετικό πρότυπο για οποιοδήποτε ανθρώπινο ον εκεί έξω.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του London School of Economics όσοι παρακολουθούν το Keeping Up With The Kardashians ή άλλα παρόμοια προγράμματα, γίνονται χειρότεροι άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν δύο ομάδες ανθρώπων: Αυτούς που παρακολουθούσαν το KUWTK και παρεμφερή shows και αυτούς που απείχαν και παρακολουθούσαν πιο ουδέτερα προγράμματα. Η πρώτη ομάδα λοιπόν, παρουσίασε συμπτώματα… υλισμού και ματαιοδοξίας, βλέποντας τα υλικά αγαθά ως έναν μέσο για την ευτυχία. Η δεύτερη κατηγορία ωστόσο, παρέμεινε ιδεολόγος, συνεχίζοντας να πιστεύει ότι η ευτυχία καμία σχέση δεν έχει με τα χρήματα και τα αντικείμενα.

giphy 3

Νομίζω ότι τα αποτελέσματα ήταν αρκετά σαφή αν και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορείς κάλλιστα να βρεις ματαιόδοξους και υλιστές που δεν έχουν δει ούτε ένα επεισόδιο της εν λόγω σειράς.