Το ακούσαμε και αυτό: Η Kate Middleton και ο William δεν κατέχουν την κηδεμονία των παιδιών τους

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το ακούσαμε και αυτό:  Η Kate Middleton και ο William δεν κατέχουν την κηδεμονία των παιδιών τους

Τι πιστεύεις πως έχει συμβεί ακριβώς;

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William είναι περήφανοι γονείς σε τρία υπέροχα και γλυκύτατα παιδιά, τον 5 ετών George, την 3 ετών Charlotte και των τεσσάρων μηνών Louis, όμως σύμφωνα με κάποια νέα δημοσιεύματα, τεχνικά δεν κατέχουν την κηδεμονία των παιδιών τους, και αυτό χάρη σε έναν βασιλικό νόμο, ο οποίος θεσπίστηκε 300 χρόνια πριν.

«Ο κυρίαρχος έχει τη νόμιμη επιμέλεια των ανήλικων εγγονών», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο News.com.au ο βασιλικός ιστορικός Marlene Koenig. «Αυτό πάει πολύ πίσω από τον βασιλιά Γεώργιο τον πρώτο (ο οποίος κυβέρνησε στις αρχές του 1700) και ο νόμος δεν άλλαξε ποτέ. Το έκανε επειδή είχε πολύ κακή σχέση με τον γιο του, τον μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο Β’, έτσι περάστηκε αυτός ο νόμος που έδινε τη δυνατότητα στον βασιλιά να είναι ο φύλακας των εγγονών.

Δες και αυτό: Ο πρίγκιπας George φέτος στο σχολείο δεν θα είναι μόνος του

Ο νόμος εγκρίθηκε το 1717 και ξαναεγκρίθηκε το 1772 και από τότε δεν άλλαξε ποτέ ξανά. Αυτό σημαίνει πως η βασίλισσα Ελισάβετ είχε την επιμέλεια του William και του Harry όταν ήταν ανήλικοι, αλλά δεν είναι σαφές ακόμη εάν έχει και την επιμέλεια των παιδιών του William, αφού αυτά είναι δισέγγονα της. Ο βασιλιάς Γεώργιος, δεν είχε δισέγγονα όταν θεσπίστηκε ο νόμος.

Ωστόσο όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, αυτός είναι που θα έχει την επιμέλεια, τόσο των παιδιών του William, όσο και αυτών που θα κάνει ο Harry με την Meghan Markle.

Διάβασε και αυτό: Η Μeghan στα χνάρια της Kate και σε αυτή την παράδοση του Παλατιού: Θα δοθεί μάχη