Το όνομα του πρίγκιπα Louis κρύβει μία πολύ σημαντική ερμηνεία πίσω του, που δεν γνώριζες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το όνομα του πρίγκιπα Louis κρύβει μία πολύ σημαντική ερμηνεία πίσω του, που δεν γνώριζες

Όλη η σημασία των ονομάτων του μικρού πρίγκιπα

Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton πριν από τεσσεράμισι περίπου μήνες απέκτησαν το τρίτο τους παιδάκι, μεγαλώνοντας έτσι την οικογένεια τους κατά ένα μέλος. Ο μικρός αδερφός του George και της Charlotte είναι πια το νέο μέλος της οικογένειας και το πέμπτο στη σειρά για την διαδοχή του θρόνου. Λίγα μόλις 24ωρα μετά την γέννησή του τον Απρίλιο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge ανακοίνωσαν και το όνομα αυτού: πρίγκιπας Louis Arthur Charles.

Ποια είναι όμως η σημασία των ονομάτων του μικρού πρίγκιπα; Αυτό ακριβώς θα μάθεις στις επόμενες γραμμές.

Louis
Σημασία: διάσημος στη μάχη, διάσημος πολεμιστής

Προέλευση: Γερμανία, Γαλλία

Αν και το Louis είναι ένα κοινό βασιλικό όνομα στη γαλλική ιστορία, αυτό χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από μερικούς από τους τωρινούς συγγενείς του νέου πρίγκιπα. Το πλήρες όνομα του μεγάλου αδελφού του για παράδειγμα είναι Prince George Alexander Louis και το πλήρες όνομα του μπαμπά του Prince William Arthur Philip Louis.

Arthur
Σημασία: θαρραλέος

Προέλευση: Κέλτικη, Αγγλική

Εκτός από τον μυθικό μεσαιωνικό βασιλιά του Camelot και άλλοι royals έχουν ονομαστεί Arthur, αλλά με έναν πιο απλό και λιτό τρόπο. Τόσο το όνομα του πρίγκιπα William, όσο και του πρίγκιπα Κάρολου, περιέχει μέσα το Arthur. Η κόρη της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Lady Sarah Chatto, έχει ονομάσει επίσης τον γιο της Arthur.

Charles
Σημασία
: ισχυρός, αρρενωπός, ελεύθερος άνθρωπος

Προέλευση: Γερμανία, Γαλλία

Αυτό το όνομα είναι είναι μία αξιοπρεπής μνεία στον παππού του μωρού, πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας. Αλλά είναι και μία μικρή αναφορά στον θείο του Harry, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Henry Charles Albert David. Ο μικρός πρίγκιπας, μποράζεται επίσης το ίδιο όνομα με τν βασιλικό του πρόγονο από τον 17ο αιώνα, τον βασιλιά Κάρολο Ι (δεύτερο γιο του βασιλιά James), ο οποίος κυβέρνησε την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία. Ο μονάρχης γεννήθηκε το 1600 και πέθανε το 1649, όταν οι συνεχείς συγκρούσεις του με το Κοινοβούλιο, που οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο, οδήγησαν και στην εκτέλεσή του.

Δες και αυτό: Η Meghan Markle αποκάλυψε κατά λάθος το παρατσούκλι του Harry, και η αντίδραση της ήταν ανεκτίμητη