Ο πρίγκιπας Φίλιππος «σπάει» τη σιωπή του και μιλά για το τρακάρισμα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο πρίγκιπας Φίλιππος «σπάει» τη σιωπή του και μιλά για το τρακάρισμα

Τι ανέφερε στο σημείωμά του;

Πριν από περίπου δυόμιση εβδομάδες, ο πρίγκιπας Φίλιππος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, λίγο έξω από το σπίτι του στο Sandringham, το οποίο ευτυχώς δεν είχε θύματα, κι εκείνος δεν τραυματίστηκε ιδιαίτερα. Η 46χρονη Emma Fairweather, μίλησε για το τροχαίο και το πώς το βίωσε η ίδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κοπέλα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού έσπασε τον καρπό της ενώ η ίδια υπέφερε από κοψίματα στα πόδια και ευτυχώς το 9 μηνών μωρό που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα δεν τραυματίστηκε καθόλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Mirror, η συνοδηγός κατηγόρησε ευθέως το Φίλιππο και μίλησε με σκληρά λόγια: «Ζούμε από θαύμα και δεν ακούσαμε ούτε μια συγνώμη. Θα ήταν απλό να μας ζητήσει συγνώμη και αντίθετα λάβαμε ένα μήνυμα που δεν έβγαζε νόημα καν. Η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου θα ήθελαν να τους θυμάστε, έγραφε έτσι απλά».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρίγκιπας Φίλιππος «έσπασε τη σιωπή του» και ζήτησε συγγνώμη δημόσια, μέσω επιστολής που έστειλε στην Emma Fairweather. «Αγαπητή κα. Fairweather, θα ήθελα να ξέρετε πόσο πολύ λυπάμαι για το ατύχημα στη διασταύρωση του Babingley. Περνάω αυτή τη διασταύρωση πάρα πολλές φορές για αρκετά χρόνια, και γνωρίζω πολύ καλά την κίνηση που έχει ο συγκεκριμένος δρόμος.

Ήταν μία φωτεινή, ηλιόλουστη μέρα και περίπου στις 3 το μεσημέρι, όπου ο ήλιος έλαμπε πολύ χαμηλά στον κεντρικό δρόμο. Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα δυσκολευόμουν να δω την κίνηση από την κατεύθυνση του Dersingham, όμως μπορώ να φανταστώ πως τελικά δεν κατάφερα να δω το αυτοκίνητο που έρχεται και νιώθω πολύ άσχημα για τις συνέπειες.

Ήμουν κάπως κλονισμένος μετά το ατύχημα, αλλά ανακουφίστηκα που κανένας από σας δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Καθώς ένα πλήθος κόσμου άρχιζε να συγκεντρώνεται, μου ζητήθηκε να επιστρέψω στο Sandringham από έναν τοπικό αστυνομικό. Έπειτα έμαθα ότι σπάσατε το χέρι σας. Λυπάμαι βαθύτατα για τον τραυματισμό αυτό», έγραψε, πριν προσθέσει ότι ελπίζει να έχει «ταχεία ανάρρωση από αυτή τη πολύ δυσάρεστη εμπειρία».

Το σημείωμα έκλεινε με την πρόταση «Με εκτίμηση, Φίλιππος». Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν με το ατύχημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr