Κατερίνα Ντούσκα: Η εγχώρια Amy Winehouse πάει Eurovision και ξέρουμε όσα θες να μάθεις γι' αυτήν

Κατερίνα Ντούσκα: Η εγχώρια Amy Winehouse πάει Eurovision και ξέρουμε όσα θες να μάθεις γι' αυτήν

Κάτι ανάμεσα σε Amy και Demy

Ένα νέο κορίτσι, την Κατερίνα Ντούσκα, η οποία εκπροσωπεί ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα, την εναλλακτική σκηνή, επέλεξε η ομάδα εργασίας της ΕΡΤ για να μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision.

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δήλωσε, ότι ήταν για την ίδια μεγάλη τιμή, η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της. To τραγούδι με το οποίο η Katerine Duska όπως θα την βρεις στα social media θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision, θα ανακοινωθεί στις 7 Μαρτίου 2019.



Η Ντούσκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς και έχει σπουδάσει Νομική ενώ την κέρδισε η μουσική.

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys που έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Στο βίντεο που ακολουθεί λίγα λόγια για το ποια είναι, η ταλαντούχα τραγουδοποιός.



«Είναι επίσημο! Θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Είναι τεράστια η τιμή και η χαρά μου! Πάμε γερά!» ήταν η πρώτη ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Ντούσκα στο λογαριασμό της στο Instagram μετά την επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ.

Και μην νομίζεις πως η ίδια η Κατερίνα δεν γνωρίζει πως θυμίζει στο ύφος και στη χροιά της, την Amy Winehouse. Η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει χαρακτηριστικά:

«Όχι, δεν με ενοχλεί. Είμαι πρωτοεμφανιζόμενη και είναι τιμή για εμένα να με συγκρίνουν με θρυλική φωνή της μουσικής. Ωστόσο στο τέλος κάνω μουσικά αυτό που εκφράζει εμένα»

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα γίνει στο Τελ Αβίβ. Ο πρώτος ημιτελικός είναι στις 14 Μαΐου, ο δεύτερος στις 16 και ο μεγάλος τελικός θα γίνει στις 18 Μαΐου.