Η ζωή του Luke Perry: Από τον Dylan McKay του Beverly Hills μέχρι το Riverdale

Πατούλια Κατερίνα
Η ζωή του Luke Perry: Από τον Dylan McKay του Beverly Hills  μέχρι το Riverdale

«Εγώ δημιούργησα τον Dylan McKay. Είναι δικός μου»

O Luke δεν είναι πια εδώ. Ο ηθοποιός που σημάδεψε την εφηβεία μας, ο πρωταγωνιστής από τα θρυλικά «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills 90210» έφυγε από τη ζωή στα 52 του χρόνια μετά από σοβαρό εγκεφαλικό.

Μοιραία σύμπτωση ή όχι, το εγκεφαλικό συνέβη την ημέρα που μάθαμε πως οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της θρυλικής νεανικής σειράς θα επιστρέψουν στις μικρές οθόνες το καοκαίρι για ένα reboot έξι επεισοδίων.



Aντισυμβατικός και σκοτεινός όπως ο ρόλος που τον σημάδε, ο Perry υπήρξε το όνειρο κάθε έφηβης στη δεκαετία του 90!

Γνήσιος Ζυγός, ο Perry ή Coy Luther "Luke" Perry III όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1966. Από το 1990 μέχρι και το 1995, υποδύθηκε τον Dylan McKay στα θρυλικά Χτυποκάρδια στο Beverly Hills και για το ρόλο του αυτό είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Θα συνδεθώ με το χαρακτήρα αυτό μέχρι να πεθάνω. Εγώ δημιούργησα τον Dylan McKay. Είναι δικός μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Στο απόγειο της καριέρας του, ο Perry παντρεύεται την Rachel Minnie Sharp το 1993 με την οποία παραμένει μαζί ως και το 2003 και με την οποία αποκτούν δύο παιδιά, τον Jack, που γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1997 και την Sophie γεννημένη στις 7 Ιουνίου του 2000. Ο γιος του, 21 ετών σήμερα, είναι επαγγελματίας παλαιστής.



Το 2015, ο Perry είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου τον οποίο ξεπέρασε. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Luke είχε επιστρέψει στην τηλεόραση, στο Riverdale, όπου και υποδυόταν τον πατέρα του Archie.