Γιατί έδιωξαν, τελικά, τη Megan Fox από τη συνέχεια των «Transformers»;

Γιατί έδιωξαν, τελικά, τη Megan Fox από τη συνέχεια των «Transformers»;

Η «απόλυση» της ηθοποιού δεν είχε να κάνει με το υποκριτικό της ταλέντο –αν και δεν θα ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε- αλλά με το γεγονός πως η Fox δεν ήθελε να προβάλλεται τόσο σέξι στη ταινία. Σε αντίθεση με τις καθημερινές σεμνές της εμφανίσεις, δηλαδή.

Όταν ανακοινώθηκε η συνέχεια της, εξαιρετικά επιτυχημένης εισπρακτικά, ταινίας «Transformers» και τη θέση της Megan Fox είχε πάρει το μοντέλο της Victoria's Secret, Rosie Huntington-Whiteley, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προβληματίστηκαν με την αντικατάσταση της ηθοποιού. Γιατί, λογικό είναι, όταν έχεις στο επιτελείο των ηθοποιών σου τη γυναίκα που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο καυτό κορίτσι στον κόσμο» και ο ρόλος που της έχεις αναθέσει δεν απαιτεί τόσο υποκριτικές ικανότητες όσο «δυνατά» εξωτερικά χαρακτηριστικά, δεν την αφήνεις να φύγει.

Φαίνεται, όμως, πως η Megan Fox δεν ήταν έτοιμη να γίνει σύμβολο του σεξ. Παρότι η ίδια είχε δηλώσει τότε πως ήταν δική της απόφαση να αποχωρήσει από το cast της ταινίας, ο συμπρωταγωνιστής της στους «Transformers» Shia LaBeouf, αποκάλυψε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του την αλήθεια για την αποχώρηση της Fox.

«Η Megan ανέπτυξε αυτή τη "δύναμη των Spice Girls", αυτή τη γυναικεία χειραφέτηση, που την έκανε να νιώθει άβολα στη σχέση της με τον (σκηνοθέτη) Michael Bay, του οποίου ο τρόπος που σκηνοθετεί τις γυναίκες στις ταινίες του χαρακτηρίζεται από πολύ κόσμο ως ασελγής», είπε ο LaBeouf στους Los Angeles Times. «Ο Mike σκηνοθετεί τις γυναίκες με τον τρόπο που ένας 16χρονο φαντάζεται τη σεξουαλικότητα. Είναι καλοκαίρι. Είναι το στιλ του Michael. Και πιστεύω πως η Megan δεν ένιωσε ποτέ άνετα με αυτό. Πρόκειται για ένα κορίτσι που το πήραν από τη πλήρη αφάνεια και του έδωσαν έναν ρόλο επικεντρωμένο στο σεξ, μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, και της είπαν πως είναι η πιο σέξι γυναίκα στην Αμερική. Και της ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτεί».

Ο LaBeouf λέει επίσης πως, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των πρώτων «Transformers» ο Bay ζητούσε από την Fox συγκεκριμένες στάσεις και κινήσεις σε κάποιες σκηνές και η Fox αντιδρούσε «...δεν υπήρχε χρόνος για καλοπιάσματα. Οι ρυθμοί ήταν πολύ γρήγοροι. Και το ένα πράγμα στο οποίο ο Michael υστερείται, είναι η αίσθηση του τακτ», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η σχέση μεταξύ της Fox και του σκηνοθέτη δεν ήταν και η καλύτερη, ούτε η πιο ευγενική.

Η ίδια η Fox, άλλωστε, πίσω στο 2009 όταν τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ολοκληρωθεί, είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της για τον Michael Bay «Είναι σαν τον Ναπολέοντα και θέλει να δημιουργήσει αυτή τη φήμη του παρανοϊκού, κακόφημου, τρελού ανθρώπου. Θέλει να είναι σαν τον Χίτλερ στα γυρίσματα των ταινιών του, και είναι ακριβώς αυτό. Έτσι το να δουλεύεις μαζί του είναι ένας εφιάλτης, αλλά όταν απομακρύνεται από τα στούντιο και δεν λειτουργεί σαν σκηνοθέτης, η προσωπικότητά του είναι πολύ ευχάριστη γιατί είναι τόσο αμήχανος, τόσο απελπισμένα αμήχανος. Δεν έχει καμία ικανότητα για κοινωνικές σχέσεις. Και είναι αξιολάτρευτο να το βλέπεις».

Βέβαια, τώρα που θα βλέπει τη ταινία από τη θέση του θεατή σε κάποιο multiplex, ίσως και να έχει διαφορετική γνώμη.