Η συγκλονιστική αποκάλυψη της ηθοποιού: Τα χειρουργεία στο κεφάλι και η μάχη κόντρα στον θάνατο

Πατούλια Κατερίνα
Η συγκλονιστική αποκάλυψη της ηθοποιού: Τα χειρουργεία στο κεφάλι και η μάχη κόντρα στον θάνατο

Η απίστευτη αποκάλυψη που δεν περιμέναμε

Είναι από τις περιπτώσεις των ηθοποιών που έχουν εκατομμύρια θαυμαστών, βρίσκονται στο επίκεντρο κι όμως κατάφερε να κρατήσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας της μυστικό. Μέχρι σήμερα, που στα πλαίσια δημιουργίας ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, άνοιξε την ψυχή της στην εφημερίδα Νew Yorker.

O λόγος για την Emilia Clarke την θρυλική Daenerys Targaryen του Game of Thrones που έκανε μια σειρά από συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντομετώπισε και την έφερε δύο φορές αντιμέτωπη με τον θάνατο.

Η ξανθιά Khaleesi αποκάλυψε πως είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς και γυμναζόταν στο Λονδίνο στις 11 Φεβρουαρίου του 2011όταν έπεσε αναίσθητη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τρομερούς πόνους στο κεφάλι. Μετά την μαγνητική εγκεφάλου, η 24χρονη τότε ηθοποιός ενημερώθηκε πως έχει ένα μεγάλο ανεύρισμα το οποίο είχε προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία η οποία με την σειρά της είχε δημιουργήσει ένα τύπου εγκεφαλικό, από το οποίο η ηθοποιός θα μπορούσε να είχε πεθάνει ακαριαία.

Η αιμορραγία έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα για να έχει ελπίδα να επιζήσει η Clarke και χωρίς να γνωρίζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις που είχε όλο αυτό στον οργανισμό της ακόμα και μετά το χειρουργείο.

H Εmilia συγκλονίζει εξηγώντας:

«Για τους ασθενείς που επιβιώνουν, η άμεσα θεραπεία συνιστά επέμβαση στον ίδιο το ανεύρισμα, μιας και υπάρχει κίνδυνος δεύτερης θανατηφόρας αιμορραγίας. Αν θα κατάφερνα να ζήσω, έπρεπε να αποφύγω τις κακές επιπτώσεις με ένα εσπευσμένο χειρουργείο. Κι ακόμα κι έτσι, δεν υπήρχαν εγγυήσεις. Θυμάμαι να ξυπνάω και να ξαναπέφτω για ύπνο, με διαρκή πόνο και εφιάλτες. Έπρεπε να υπογράψω για το χειρουργείο στον εγκέφαλο και σκεφτόμουν ότι στην πολυάσχολη ζωή που ζούσα, δεν είχα χρόνο γι΄αυτό. Για τις επόμενες τρεις ώρες οι γιατροί προσπαθούσαν να φτιάξουν τον εγκέφαλό μου κι αυτό δεν ήταν το χειρότερο, ούτε το τελευταίο χειρουργείο στον εγκέφαλο. Ήμουν μόλις 24 ετών».

Ξυπνώντας η ηθοποιός εξηγεί πως ο πόνος ήταν αβάσταχτος και δεν είχε ιδέα για το πια ήταν, η όρασή της ήταν θολή, είχα ένα σωλήνα στο λαιμό μου, είχα ναυτία και έπρεπε να τα βγάλω πέρα τις επόμενες δύο εβδομάδες για να δούμε πώς θα αναρρώσω και ποιες επιπτώσεις θα είχε όλο αυτό στην υγεία μου.

32χρονη σήμερα ηθοποιός αποκαλύπτει πως μετά το πρώτο χειρουργείο δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε το πλήρες όνομά της και απλά έβγαζε λέξεις χωρίς κανένα νόημα, με μεγάλο φόβο για το πώς θα προχωρήσει την ζωή της και πώς θα συνεχίσει η καριέρα της που στηρίζεται στην ομιλία και στην μνήμη. Η αφασία κράτησε κάποιες μέρες μέχρι να επουλωθεί το τραύμα στο κεφάλι και η Clarke θυμάται να ζητά από τους γιατρούς να βγάλουν την πρίζα και να την αφήσουν να πεθάνει μιας και το όνειρό της να γίνει μεγάλη ηθοποιός θεωρούσε πως είχε σβηστεί.



«Αφήστε να πεθάνω έλεγα στους γιατρούς. Όλοι μου έλεγαν πως είμαι τυχερή που ζω. Ένα μήνα μετά το χειρουργείο έφυγα από το νοσοκομείο και λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψα στα γυρίσματα του GOT».

Η ηθοποιός εξηγεί πως μίλησε για το πρόβλημα στους υπεύθυνους της σειράς αλλά ζήτησε να μην γίνει τίποτα γνωστό στο κοινό. Στη διάρκεια των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν, η Clarke εξηγεί πως όλα ήταν δύσκολα και έπρεπε να παίρνει μορφίνη ανάμεσα στις συνεντεύξεις που έδινε, ενώ με δυσκολία κατάφερνε να γυρίσει τις σκηνές της ενώ επέστρεφε μπουσουλώντας σχεδόν στο καμαρίνι της.

«Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη, δεν ήξερα τι έκανε η Daenerys και για να είμαι ειλικρινής θεωρούσα πως κάθε λεπτό που περνάει είναι πιθανό να πεθάνω».

Κάπως έτσι, η ηθοποιός έφτασε στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά με τους γιατρούς να της εξηγούν πως υπάρχει ένα ανεύρισμα που έχει μεγαλώσει στην άλλη πλευρά του εγκεφάλου, το οποίο αν δεν φροντίσουν θα πεθάνει. Το χειρουργείο έλαβε χώρα στο Μανχάταν ήταν αποτυχημένο και έπρεπε να γίνει δεύτερη επέμβαση με άνοιγμα του κρανίου για να γίνει σωστή παρέμβαση.

Η Daenerys εξηγεί πως δεν ήξερε αν θα μπορεί να κρύψει την μεγάλη ουλή που φτάνει μέχρι το αυτί της ενώ δεν ήξερε αν θα θυμάται, αν θα βλέπει σωστά, ενώ παρέμεινε για ένα μήνα ακόμα στο νοσοκομείο χάνοντας την ελπίδα της πολλές φορές.

Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη, δεν ήξερα τι έκανε η Daenerys και για να είμαι ειλικρινής θεωρούσα πως κάθε λεπτό που περνάει είναι πιθανό να πεθάνω.

«Είχα άγχος, κρίσεις πανικού, έχασα την ελπίδα μου, έλεγα ότι αυτό που ζω δεν είναι δίκαιο, έπρεπε να σκέφτομαι πως κάποιος είναι χειρότερα από μένα, αλλά περνούσα όλο αυτό δεύτερη φορά και ένιωθα πως είχε μείνει μόνο το κουφάρι μου».

Η πρωταγωνίστρια του GOT, εξηγεί πως έχει μπλοκάρει πολλές από εκείνες τις σκοτεινές αναμνήσεις ενώ κάποιες εβδομάδες μετά υπήρξε ένα δημοσίευμα το οποίο η Clarke είχε διαψεύσει.

Η Clarke ολοκληρώνει το κείμενό της πως κατάλαβε ότι είναι μοναδική και πως κάποιοι άνθρωποι δεν ήταν τυχεροί όπως η ίδια για να επιβιώσουν.