Παραλίγο ατύχημα με drone πάνω από το νέο σπίτι του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Παραλίγο ατύχημα με drone πάνω από το νέο σπίτι του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Λίγο έλειψε να προκαλέσει αεροπορικό δυστύχημα

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μετακόμισαν στο Frogmore Cottage στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ενόψει της γέννησης του πρώτου τους παιδιού, και αυτό παραλίγο να δημιουργήσει τρομερό θέματα. Τι εννοούμε; Ένας κάτοχος drone έβαλε την κάμερά του να πετάξει επάνω από το κάστρο του Windsor και του Frogmore Cottage, προκειμένου να τραβήξει αεροφωτογραφίες του νέου σπιτιού του royal ζεύγους.

Και γιατί παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα; Γιατί το σημείο όπου ύψωσε την drone του ήταν μερικά μέτρα πιο κάτω από τον αεροδιάδρομο που ακολουθούσαν τα αεροπλάνα προς προσγείωση στο αεροδρόμιο του Heathrow. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα υπήρχαν αρκετά αεροπλάνα με παραπάνω από 300 επιβάτες, τα οποία περίμεναν να πάρουν άδεια προσγείωσης.

Η πτήση του drone πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις 5.02pm and 5.08pm, όπου πολλές επιβατικά αεροπλάνα απογειωνόντουσαν κάθε 2 περίπου λεπτά. Ο φωτογράφος που τράβηξε τις φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω στη gallery υπολόγισε πως το ύψος του drone ήταν πάνω από 980 πόδια και τα αεροπλάνα πετούσαν ανάμεσα στα 1300 με 1400 πόδια σύμφωνα με ένα site εντοπισμού. Ωστόσο μία πηγή στο Heathrow ανέφερε πως τα jets ήταν περίπου στα 2000 με 2500 πόδια, δηλαδή 1000 πόδια μακριά.

Το μέγιστο ύψος ενός drone μπορεί να πετάει νόμιμα, ακόμη και σε έναν ανεξέλεγκτο εναέριο χώρο, είναι 300 πόδια. Η διαδρομή που ακολούθησε το drone ήταν μέσα σε μια περιοχή ελεγχόμενου εναέριου χώρου που ονομάζεται κεντρική ζώνη του Λονδίνου (London Central Zone).

Το gadget ήταν επίσης σε απόσταση πέντε μιλίων από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι επίσης μία ελεγχόμενη ζώνη από το νόμο, και κοντά στο Κάστρο Windsor, η οποία είναι μια απαγορευμένη ζώνη για πτήσεις με drone. Είναι επίσης παράνομο να πετούν drones εντός των ορίων του Windsor Great Park.



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr