Eurovision 2019: Αυτά είναι τα 10 φαβορί του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού

Πατούλια Κατερίνα
Eurovision 2019: Αυτά είναι τα 10 φαβορί του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού

Ποια είναι τα δέκα φαβορί για την φετινή Eurovision;

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2019 θα είναι ο 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετά από τη νίκη της χώρας στον διαγωνισμό του 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με την Netta και το τραγούδι "Toy".

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love ενώ την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Τάμτα με το Replay. Όσο για τα υπόλοιπα φαβορί, η εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου» στο Star έλαβε χώρα ένα poll που το κοινό ξεχώρισε και ψήφισε 10 τραγούδια.

Ιδού τα φαβορί.



Η Τάμτα αναχώρησε ήδη για το Τελ Α Βιβ:



Εν το μεταξύ, εγκρίθηκαν από την EBU τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που συγκρότησε η ΕΡΤ για τον φετινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, λοιπόν, θα είναι:

Νίκος Νικολακόπουλος, πρόεδρος Επιτροπής - διευθυντής προγράμματος μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών

Ειρήνη Καράγιαννη, τραγουδίστρια όπερας

Μανόλης Παντελιδάκης, σκηνογράφος

Στέλλα Χροναίου, τραγουδίστρια - vocal coach

Θανάσης Αλευράς, ηθοποιός - performer

Νανά Μπινοπούλου, αναπληρωματικό μέλος - τραγουδίστρια

Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Expo Tel Aviv και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 14 και 16 Μαΐου 2019 και τον τελικό στις 18 Μαΐου 2019.