5 λεπτομέρειες από όσα έγιναν στην χθεσινή Eurovision 2019 που αξίζει να γνωρίζεις

Πατούλια Κατερίνα
5 λεπτομέρειες από όσα έγιναν στην χθεσινή Eurovision 2019 που αξίζει να γνωρίζεις

H άφωνη Madonna, η φωτιά Φουρέιρα και το πολιτικό παιχνίδι

Eurovision 2019 ήταν και πάει, σε ένα show που κράτησε μέχρι τις 2:30 το ξημέρωμα και έφερε τη νίκη στην Ολλανδία. Ποιες λεπτομέρειες μπορεί να μην σου γίναν αντιληπτές; Ιδού!

1. Το τραγούδι που νίκησε ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Duncan Laurence και το τραγούδι Arcade που νίκησε τελικά ΔΕΝ επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟ ούτε στην ψηφοφορία του κοινού αλλά ούτε και στις επιτροπές, απλά κατάφερε να συγκεντρώσει 492 βαθμούς σε σχέση με το δεύτερο τραγούδι Soldi της Ιταλίας που συγκέντρωσε 465 βαθμούς.

Πρώτο στο κοινό ήταν το τραγούδι της Νορβηγίας Spirit in the sky ενώ πρώτη στις επιτροπές η Σουηδία με το Too late for love.



2. Πώς ψήφισε η Ελλάδα

Βαθμοί που έδωσε το ελληνικό κοινό

12 Κύπρος
10 Ιταλία
8 Ρωσία
7 Ελβετία
6 Ολλανδία
5 Αλβανία
4 Ισπανία
3 Αυστραλία
2 Ισλανδία
1 Γαλλία

Βαθμοί που έδωσε η ελληνική κριτική επιτροπή

12 Κύπρος
10 Ρωσία
8 Αζερμπαϊτζάν
7 Ιταλία
6 Άγιος Μαρίνος
5 Μάλτα
4 Σλοβενία
3 Αλβανία
2 Αυστραλία
1 Σκόπια

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Σκόπια δεν ψήφισαν την Ελλάδα ούτε στην επιτροπή ούτε και στο televoting. Οι επιτροπή των Σκοπίων έδωσε ένα βαθμό την Κύπρο μόνο και το κοινό κανένα.Το 12αρι του κοινού στα Σκόπια, πήγε στην Αλβανία.

3. Μάθαμε ποια θέση πήραμε και πόσες ψήφους στον 1ο ημιτελικό!

Στο ημιτελικό της Τρίτης, μπορεί να περάσαμε αλλά ακόμα κι εκεί δεν ξετρελάναμε τα πλήθη. Στον ημιτελικό μας, η Αυστραλία είχε πάρει την πρώτη θέση, με την Ελλάδα να περνά 5η με 185 βαθμούς και την Κύπρο 9η με 149 βαθμούς.

4. Το πολιτικό παιχνίδι ήταν σαφές και εμφανές.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τους 237 βαθμούς που κέρδισαν τα Σκόπια από τις επιτροπές, ενώ το κοινό έδωσε μόνο 58 βαθμούς. Αν σκεφτείς πως το κοινό στο Τελ Α Βιβ γιούχαρε κυρίως το 12 που αντάλλαξε η Ελλάδα με την Κύπρο, κι όχι τους πόντους που πήρε η Ολλανδία από τους φίλους της για να βγει νικήτρια και να αφήσει στη δεύτερη θέση τον πραγματικό νικητή της βραδιάς, τον Ιταλοαιγύπτιο Mahmud με το Soldi, καταλαβαίνεις πως δεν μιλάμε για γιορτή της μουσικής αλλά για γιορτή της διαπλοκής.



5. Ποια Μadonna, ποια Ολλανδία και ποια Netta! Η νικήτρια της βραδιάς ήταν η ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑ ΦΟΥΡΕΙΡΑ

Μαντόνα περιμέναμε και πήγε 1 τη νύχτα για βγει στη σκηνή και να κάνει τα πολλά πολλά φάλτσα της. Η Madonna όχι μόνο δεν κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όλοι απόρησαν για το τι έχει συμβεί στην πάλαι ποτέ βασίλισσα της pop.



Από την πλευρά της, η Ελένη Φουρέιρα ήταν η πραγματική νικήτρια και φέτος. Η Φουρέιρα κατάφερε να κερδίσει τους πάντες με την αυτοπεποίθηση επί σκηνής, το σεξαπίλ και το ταπεραμέντο της, κάτι που φάνηκε και στα σχόλια στο Twitter.