Έξαλλος ο πρίγκιπας Harry προχωρά σε μηνύσεις για τη Meghan: «Είδα πώς κατέληξε η μητέρα μου»

Έξαλλος ο πρίγκιπας Harry προχωρά σε μηνύσεις για τη Meghan: «Είδα πώς κατέληξε η μητέρα μου»

Σφοδρή επίθεση του Harry στα βρετανικά tabloids για τα μάτια της Meghan

Με μια επιστολή 750 λέξεων, στο https://sussexofficial.uk, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μήνυση και να πράξουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους κατά της εφημερίδας Mail on Sunday μετά την δημοσίευση ενός προσωπικού γράμματος της 38χρονης δούκισσας του Sussex.

Στην μακροσκελή επιστολή του, ο πρίγκιπας φανερά συναισθηματικά φορτισμένος, αναφέρεται και στην τραγική κατάληξη που είχε η μητέρα του Diana και γράφει χαρακτηριστικά πως φοβάται έντονα ότι η ιστορία θα επαναληφθεί.

Το royal ζευγάρι εξηγεί πως σκοτεινές δυνάμεις κινούν μια κακόβουλη προπαγάνδα κατά της Markle, ενώ το νομικό γραφείο Schillings που εκπροσωπεί τη δούκισσα, εξήγησε πως μήνυση έχει γίνει τόσο κατά της εφημερίδας όσο και κατά της μαμάς εταιρίας Associated Newspapers για τις προσωπικές πληροφορίες που αφορούν στην δούκισσα, τις οποίες και άφησαν να διοχετευτούν στο κοινό, κάτι που παραβιάζει την αρχή προσωπικών δεδομένων.

Εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως το γράμμα που δημοσιεύτηκε ήταν κομμάτι μιας προπαγάνδας κατά της δούκισσας με ψευδείς ιστορίες κατά του προσώπου της αλλά και κατά του πρίγκιπα Harry.

Όποια έσοδα υπάρξουν θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς οργανισμών που μάχονται κατά του bullying.

Είναι πιθανό το γράμμα στο οποίο αναφέρεται η μήνυση, να είναι εκείνο που χειρόγραφα είχε στείλει η Markle στον πατέρα της Thomas πριν επτά μήνες περίπου.



Τι άλλο γράφει η επιστολή του Harry όμως; Η αναφορά στην τραγική κατάληξη της μητέρας του, είναι άρρηκτα δεμένη με την πεποίθηση του πρίγκιπα πως η μητέρα του έφυγε από λάθος χειρισμό των media και καταλήγει χαρακτηριστικά:

«Ως ζευγάρι, πιστεύουμε στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και στην αντικειμενική και αληθή δημοσιογραφία. Το βλέπουμε ως ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και ποτέ νωρίτερα δεν χρειαστήκαμε τόσο πολύ ως κοινωνία υπεύθυνα Μέσα.

Δυστυχώς η σύζυγός μου έχει γίνει ένα από τα πρόσφατα θύματα των βρετανικών tabloids που ενορχηστρώνουν εκστρατείες κατά ανθρώπων χωρίς να έχουν επίγνωση των συνεπειών. Μια αδίστακτη καμπάνια που έχει ενορχηστρωθεί εναντίον της γυναίκας μου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και όσο μεγαλώνει τον νεογέννητο γιο μας....

Παρότι η δράση που θα λάβουμε δεν είναι η πιο ασφαλής, είναι η πιο σωστή. Γιατί ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι πως η ιστορία θα επαναληφθεί. Έχω δει τι συμβαίνει σε κάποιον που αγαπώ όταν εμπορευματοποιείται σε σημείο που δεν αντιμετωπίζεται σαν πραγματικός άνθρωπος. Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω να πέφτει η σύζυγός μου θύμα των ίδιων δυνάμεων»

Διάβασε και το υπόλοιπο γράμμα παρακάτω.