Avengers Endgame: Η ταινία που έσπασε ταμεία είναι υποψήφια για 12 Oscar

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Avengers Endgame: Η ταινία που έσπασε ταμεία είναι υποψήφια για 12 Oscar

Πόσα όμως θα καταφέρει να αποσπάσει;

Τον Απρίλιο που μας πέρασε το κεφάλαιο των Avengers έριξε αυλαία, με το Endgame να γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις παγκοσμίως (2,796 δισεκατομμύρια δολάρια). Μετά από αυτό καταλαβαίνεις πως το επόμενο στάδιο ήταν να πάει στα Oscars. Και φυσικά θα είναι.

Το στούντιο έχει ξεκινήσει επίσημα την καμπάνια των βραβείων για την ταινία υπερπαραγωγή σε έναν επίσημο δικτυακό τόπο, το For Your Consideration.

Ο ιστότοπος αυτός αποκαλύπτει ότι η Disney βάζει το Avengers Endgame σε διαγωνισμό για βραβεία σε 12 κατηγορίες, αλλά δεν έχει καμία εκτίμηση για το αν θα υπάρχει και βραβείο καλύτερου ηθοποιού, ακόμη και για τον Robert Downey Jr ως Iron Man που έπαιξε τον ρόλο της ζωής του. Η ταινία θα «παλέψει για τα βραβεία Best Picture, του παραγωγού Kevin Feige, Best Director για τους αδελφούς / σκηνοθέτες Anthony και Joe Russo και του καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου (Best Adapted Screenplay) για τον Christopher Markus και τον Stephen McFeely.

Το IMDB από την άλλη έχει βγάλει μια λίστα με πιθανές προβλέψεις για τα βραβεία Oscar 2020 και μέσα σε αυτή υπάρχει και βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμη κάτι επίσημα, όμως εμείς πιστεύουμε πως θα πάρει σίγουρα πάνω από πέντε.