Joaquin Phoenix: Δεν φαντάζεσαι πόσα κιλά χρειάστηκε να χάσει για την ταινία

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Joaquin Phoenix: Δεν φαντάζεσαι πόσα κιλά χρειάστηκε να χάσει για την ταινία

Η διαταραχή που ανέπτυξε

Μία εβδομάδα περίπου έχει περάσει από την ημέρα που βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία Joker με τον Joaquin Phoenix. Ο Joaquin σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής είναι συγκλονιστικός, και η ταινία έσπασε ήδη τα ρεκόρ στο box office του Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας περίπου 93,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Ο 44χρονος ηθοποιός χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία για να παίξει τον ρόλο του, μα το «χειρότερο» από όλα ήταν πως μετά από ιατρική παρακολούθηση έπρεπε να χάσει αρκετά κιλά, καθώς ο σκηνοθέτης είπε πως ο χαρακτήρας έπρεπε να είναι υπερβολικά και πραγματικά αδύνατος. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αυτή η απώλεια κιλών του προκάλεσε διαταραχή.

Ο Joaquin έπρεπε να χάσει 23,5 κιλά για την ταινία, κάτι που έγινε με απόλυτη προσοχή και με ιατρική παρακολούθηση, αλλά η αυστηρή στέρηση θερμίδων που υπέστη επηρέασε τις διατροφικές του συνήθειες και αφού πέτυχε το στόχο του.

«Μόλις φτάσεις τον στόχο σου, όλα αλλάζουν», δήλωσε ο 44χρονος στο Associated Press. «Πολλά πράγματα είναι δύσκολα στη ζωή, όπως το να ξυπνάς καθημερινά και να τρελαίνεσαι για το ένα κιλό που πρέπει να χάσεις. Και έτσι πραγματικά αναπτύσσεται μια διαταραχή. Είναι δύσκολο και άγριο αυτό». Αν και πάλεψε πολύ και πνευματικά με την απώλεια βάρους, ο Phoenix είδε ότι σωματικά αισθάνθηκε πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενε.

«Νομίζω ότι το ενδιαφέρον για μένα είναι αυτό που περίμενα με την απώλεια βάρους ήταν αυτά τα αισθήματα δυσαρέσκειας, πείνας, κάποιου είδους ευπάθειας και αδυναμίας, αλλά αυτό που δεν προέβλεψα ήταν αυτή η αίσθηση του είδους της ρευστότητας που αισθάνθηκα σωματικά. Ένιωσα σαν να μπορούσα να κινήσω το σώμα μου με τρόπους που δεν είχα ξαναδοκιμάσει προηγουμένως», συνέχισε ο Joaquin.

Κάτι μας λέει πως θα πάμε να δούμε την ταινία πολύ άμεσα, με όλες αυτές τις κριτικές που διαβάζουμε.