Τελικά, τι εσώρουχο πρέπει να φοράς όταν γυμνάζεσαι και γιατί

Τελικά, τι εσώρουχο πρέπει να φοράς όταν γυμνάζεσαι και γιατί

Τι εσώρουχο τελικά θα κάνει καλό στην γυμναστική και την υγεία σου;

Το να φορέσεις αθλητικό σουτιέν πριν τη γυμναστική και αθλητικά παπούτσια, είναι κάτι που κάνεις σχεδόν αυτόματα. Τι συμβαίνει όμως με το εσώρουχο που θα φορέσεις κάτω από το κολάν ή την φόρμα;

Τελικά πρέπει να φοράς εσώρουχο κανονικό, να φοράς στρινγκ ή να μην φοράς καθόλου εσώρουχο; Τι είναι πιο υγιές; Ειδικός του Ινστιτούτου γυναικολογίας του Σικάγο εξηγεί πως το εσώρουχο που θα βάλεις πρέπει να είναι βαμβακερό με κάθε τρόπο και να μην είναι από τα εσώρουχα εκείνα που είναι απλά για να τα δεις όπως δαντέλα, διαφάνεια ή τούλι.



«Όταν γυμνάζεσαι με εσώρουχο το οποίο δεν αφήνει την μικρή σου περιοχή να αναπνέει, ο κόλπος σου ασφυκτιά, έξτρα υγρασία παγιδεύεται στην περιοχή με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μόλυνση, μυκητίαση και όλες τις κακές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή στο ph της μικρής περιοχής».

Από την άλλη, αν σκέφτεσαι να φορέσεις έναν βαμβακερό στρινγκ, ναι μεν δεν θα πάθεις κάποιο πρόβλημα στον κόλπο από την υγρασία που θα παγιδευόταν αλλά η τριβή του στρινγκ από πίσω προς τα εμπρός με την άσκηση, μπορεί να φέρει μικρόβια e-coli από τον πρωκτό προς τον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο ουρολοίμωξης. .

Τώρα, για να μην φορέσεις καθόλου εσώρουχο, θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως το ρούχο που θα βάλεις είναι φτιαγμένο από το κατάλληλο υλικό, είναι τέτοιο που να μην φυλακίζει την έξτρα υγρασία που δεν θέλουμε στον κόλπο και πρέπει να αλλάξεις το ρούχο αμέσως μετά τη γυμναστική.

Το βασικό είναι ακόμα κι αν φοράς εσώρουχο και ας είναι βαμβακερό, να το αλλάζεις αμέσως μετά την άσκηση.