Κι όμως η Josephine είχε πάει στη Eurovision. Το θυμάσαι;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κι όμως η Josephine είχε πάει στη Eurovision. Το θυμάσαι;

Και μήπως θυμάσαι και ποια χρονιά;

Εντάξει είναι κάπως νωρίς να μιλάμε για τη Eurovision του 2020, όμως μετά την είδηση πως υπάρχει ενδεχόμενο αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα να είναι η Καλομοίρα, κάναμε ένα μικρό throwback σε αυτόν τον μουσικό θεσμό. Και όσο το σκεφτόμασταν θυμηθήκαμε κάτι που είχαμε σχεδόν ξεχάσει κι εμείς.

Η Josephine Wendel ναι το sexy αυτό κορίτσι, που τραγουδάει το Maya και λικνίζεσαι στον ρυθμό του, είχε πάει στη Eurovision. Και όχι εννοείται, πως δεν σε κοροϊδεύουμε, δεν έχουμε τέτοια πρόθεση άλλωστε. Σου θυμίζει μήπως κάτι σαν γεγονός, και αν ναι μήπως θυμάσαι και ποια χρονιά έγινε αυτό;

Βλέπουμε κάπως δυσκολεύεσαι, γι’ αυτό θα φρεσκάρουμε τη μνήμη σου. Ήταν το 2014 όταν η Josephine μαζί με τον Mark Angelo μας τραγούδησαν Dancing Night, με την ελπίδα να προκριθούν ανάμεσα στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, και να πάρουν το εισιτήριο για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος εκείνη τη χρονιά διεξάχθηκε στη Δανία, μετά τη νίκη της Emelie De Forest στη Σουηδία την προηγούμενη χρονιά.



Ο ελληνικός τελικός εκείνη τη χρονιά είχε τέσσερις συμμετοχές και αυτές ήταν: οι Freaky Fortune με τον RiskyKidd και το τραγούδι Rise Up, η Κρυσταλλία με το τραγούδι Πεταλούδα στην Αθήνα, η Josephine με τον Mark Angelo και το Dancing Night και ο Κώστας Μαρτάκης με το Κανένας δεν με σταματά. Την πρόκριση για τον τελικό πήραν οι Freaky Fortune και κατέκτησαν την 20η θέση.



Μήπως τελικά έπρεπε να είχαμε στείλει τη Josephine; Ή μήπως να τη στείλουμε φέτος;