Έκαψες το φαγητό και η κατσαρόλα είναι χάλια; Υπάρχει εύκολος τρόπος για να την καθαρίσεις

Το καμένο σκεύος θέλει τον τρόπο του

Σε όλους έχει συμβεί η δύσκολη εκείνη στιγμή που έχουμε ξεχάσει την κατσαρόλα με το φαγητό πάνω στο μάτι. Δεν μιλάμε για την επικίνδυνη περίπτωση του βραστού αυγού που μπορεί να εκραγεί κυριολεκτικά αν μείνει να καίγεται πολύ ώρα χωρίς ίχνος νερού.

Μιλάμε για την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ή τις φακές (αλήθεια γιατί όλοι καίμε τις φακές) που μένει στο μάτι και συνειδητοποιούμε τι κάψαμε μόλις καλύψουν το δωμάτιο καπνοί.

Οπότε τι κάνεις με μια καμένη κατσαρόλα; Λύση Α η δαπανηρή: Την πετάς και είναι κρίμα από το Θεό.

Λύση δεύτερη: Καθαρίζεις την κατσαρόλα χωρίς καν να την τρίψεις. Ναι, μπορείς να τα καταφέρεις, αφήνοντας την κατσαρόλα να παγώσει. Έπειτα, ρίχνεις κρεμοσάπουνο για τα πιάτα και μαγειρική σόδα, καλύπτεις με νερό και αφήνεις να πάρει μια βράση σε μεσαία φωτιά. Η στρώση καμένου φαγητού θα ξεκολλήσει πολύ εύκολα.