Το συγκλονιστικό μήνυμα της Σίσσυς Χρηστίδου για το επικίνδυνο ταξίδι στο Ισραήλ

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Σίσσυς Χρηστίδου για το επικίνδυνο ταξίδι στο Ισραήλ

«Αφού φυσικά σιγουρεύτηκα ότι δεν κινδυνεύει το παιδί μου και εγώ πια»!

Η Σίσσυ Χρηστίδου επέστρεψε από το ταξίδι της στο Ισραήλ στο οποίο τη συνόδευσε ο ένας γιος της. Η παρουσιάστρια αφού έφτασε στο σπίτι της, αποφάσισε να μοιραστεί με τους περισσότερους από 700.000 followers της στο Instagram τις σκέψεις που έκανε για το ταξίδι αυτό, στο οποίο ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου.«Γυρνώντας στην Ελλάδα, στο σπιτάκι μου, καθησυχασμένη και ασφαλής, επέτρεψα στον εαυτό μου να νιώσει τύψεις. (Αφού φυσικά σιγουρεύτηκα ότι δεν κινδυνεύει το παιδί μου και εγώ πια, άπλωσα τα πόδια μου στο τραπεζάκι του σαλονιού, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.. Μμμ... εξαιρετικό!) Τι λέγαμε;

Α ναι! Τύψεις.. για το είδος στο οποίο ανήκω. Το ανθρώπινο. Και θλίψη για τον όμορφο τόπο που άφησα πίσω μου, τρομοκρατημένο απέναντι στη φωτιά του μίσους... (Ας μην θυμηθώ τους γείτονες του, τριγύρω, που καίγονται από καιρό. Άπαπα νυχτιάτικα...)
Τι μας συμβαίνει; Τι το αρχίζει όλο αυτό και τι θα μπορούσε να το πάψει..; Ποιος το διαλέγει; Πέρα από πεποιθήσεις, κληρονομιές και σύνορα... Πως ξεκινάει τόσο μίσος την ύπαρξη του;

Πώς πραγματικά γεννιέται η ασυνειδητότητα του να αφαιρείς μια ζωή... δύο, τρεις, χιλιάδες ζωές...
Και εκεί, μέσα από την ασφάλεια της ειρηνικής άνεσης που μου προσφέρει η χώρα στην οποία είχα την τύχη να γεννηθώ, για άλλη μια φορά δεν έκανα απολύτως τίποτα και άλλαξα πλευρό. Και σκέφτηκα για λίγο -για ένα μόνο λεπτό- πως ίσως από όλους αυτούς τους ατρόμητους ηγέτες, τους θυμωμένους τρομοκράτες, τους φοβισμένους ρατσιστές και τους ορκισμένους εκδικητές- πιο πολύ φταίω εγώ.

Και το ηχηρό μου τίποτα... «Και τι να κάνεις δηλαδή;» θα μου πεις...
Ναι μωρέ.. κ γώ αυτό μου είπα...

Καληνύχτα Ελλάδα. Κοιμήσου. Είσαι ασφαλής για την ώρα..
Τουλάχιστον από αυτό το είδος του μίσους.. γιατί από άλλα έχεις και εσύ μπόλικο...
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά μέσα στα ζεστά μας παπλωματάκια...», έγραψε η Σίσσυ η οποία μόλις χθες είχε μοιραστεί και το σημείωμα το οποίο είχε λάβει από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε με τον γιο της για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση κινδύνου.

sissychristidou 73387359 202419467437612 4975466099580369319 n

Η περιπέτεια της παρουσιάστριας είχε αίσιο τέλος αλλά το μήνυμά της είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

DPG Network