Ιδού ο λόγος που η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν έχει φορέσει ποτέ της τιάρα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ιδού ο λόγος που η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν έχει φορέσει ποτέ της τιάρα

Οκ, ακούγεται κάπως λογικό

Εάν είσαι γνήσια fan της royal οικογένειας θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα, πως η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν έχει φορέσει ποτέ της τιάρα, και αυτό είναι κάτι που έχει κάνει αρκετούς royal fans ανά τον κόσμο να αναρωτιούνται τον λόγο. Τα διακοσμημένα με διαμάντια head pieces είναι τακτικό χαρακτηριστικό της βασιλικής ένδυσης σε επίσημες εκδηλώσεις και σε ειδικές περιπτώσεις.

Έχουν φορεθεί από την Kate Middleton, τη Meghan Markle, αλλά και την αδερφή της Βεατρίκης, Ευγενία στο γάμο τους, και τράβηξαν την προσοχή του κοινού τόσο, όσο και τα νυφικά τους. Η τιάρα της δούκισσας του Sussex ήταν διακοσμημένη με διαμάντια και κόστιζε πάνω από 2 εκ. λίρες Αγγλίας, ενώ της Kate Middleton κυμαινόταν από 750 χιλιάδες έως 1,2 εκ. λίρες Αγγλίας.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς, η πιο extravagant και θεαματική τιάρα ήταν αυτή που κοσμούσε το κεφάλι της Ευγενίας τον Οκτώβρη του 2018 στο γάμο της με τον Jack Brooksbank, με το κόστος της να φτάνει τα 10 εκ. λίρες Αγγλίας. Ωστόσο, η τιάρα είναι κάτι περισσότερο από κόσμημα πολυτελείας και έχει συμβολικό νόημα γεγονός που εξηγεί, γιατί οι βασιλικοί παρατηρητές δεν έχουν δει ακόμη τη μεγαλύτερη αδερφή της Ευγενίας να φοράει μία.

Ο ειδικός κοσμημάτων Geoffrey Munn έχει αναφέρει: «Κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει τιάρα, αλλά η αρχαία παράδοση αναφέρει πως πρέπει να είναι είτε νύφη για να φορέσει μία, είτε να είναι ήδη παντρεμένη. Η τιάρα έχει τις ρίζες της στην κλασική αρχαιότητα και θεωρήθηκε ως έμβλημα της απώλειας της αθωότητας στο στέμμα της αγάπης».

Και κάπως έτσι εξηγείται γιατί η Βεατρίκη δεν μπορεί να φορέσει ακόμη τιάρα.