Ο Κάρολος θα γίνει βασιλιάς, η Camilla όμως θα είναι βασίλισσα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο Κάρολος θα γίνει βασιλιάς, η Camilla όμως θα είναι βασίλισσα;

Ποιος είναι ο τίτλος που θα έχει;

Ο κληρονόμος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος περιμένει στην αναμονή πάνω από 50 χρόνια τώρα τη μητέρα του, προκειμένου να καθίσει στον θρόνο, με την Ελισάβετ να είναι η μοναδική μονάρχης που έχει υπηρετήσει τόσα χρόνια. Όταν λοιπόν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, όλοι περιμένουμε πως η σύζυγός του Camilla, θα είναι στο πλευρό του να τον στηρίξει έχοντας φυσικά έναν νέο τίτλο.

Ποιος θα είναι όμως αυτός;

Μετά τον γάμο της με τον Κάρολο, η Camilla πήρε τον τίτλο δούκισσα της Κορνουάλης, έναν από αυτούς που κατείχε και η Diana όσο βρισκόταν στη ζωή και ούσα παντρεμένη με τον Κάρολο. Πώς θα αλλάξει όμως ο τίτλος της όταν ο Κάρολος καθίσει στον θρόνο;

Πριν το ζευγάρι παντρευτεί σε μια πολιτική τελετή στο Windsor Guildhall, το Clarence House ανακοίνωσε: «Υπάρχει η πρόθεση η κ. Parker Bowles να χρησιμοποιήσει τον τίτλο HRH The Princess Consort όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας προσχωρήσει στο Θρόνο». Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι κι εσύ, κι εμείς, δεν θα ονομαστεί ποτέ βασίλισσα, και αυτό μοιάζει κάπως δίκαιο αν μας ρωτάς. Και αυτός ο τίτλος είναι μάλλον ό,τι πιο κοντά θα μπορούσε να έχει σε βασίλισσα.

Ο τίτλος αυτός δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για την Camilla, καθώς το να τη στέψουν βασίλισσα θα δημιουργούσε προβλήματα στις δημόσιες σχέσεις των royals.