Παραιτείται η Ελισάβετ: Ποιος ανεβαίνει στο θρόνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Παραιτείται η Ελισάβετ: Ποιος ανεβαίνει στο θρόνο

Με τις ευλογίες της Ελισάβετ

Το 93ο έτος της ηλικίας της διανύει η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αποτελεί και την μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία της βασιλείας της Αγγλίας. Και αν νόμιζες πως ο Κάρολος δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς έκανε λάθος. Ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ όχι μόνο θα γίνει βασιλιάς, αλλά είναι και με τις ευλογίες της μητέρας του. Όχι όχι, δεν θα πρέπει η Ελισάβετ να αποβιώσει για να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς της Αγγλίας, μπορεί να γίνει ακόμη και η βασίλισσα παραιτηθεί από τη θέση του μονάρχη.

Και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ. «Ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να ενταχθεί στο ρόλο του ως κληρονόμος του θρόνου και να αναλάβει έναν αυξανόμενο αριθμό καθηκόντων από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' για να προετοιμαστεί σύντομα «για αλλαγή βάρδιας», ισχυρίζεται ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Russell Myers.

Η βασίλισσα, 93 ετών, έχει μειώσει αρκετά την επίσημη ατζέντα της τα τελευταία χρόνια, καθώς άρχισε να διανέμει τα events της μεταξύ άλλων ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας. Αλλά με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον πρίγκιπα William να ενισχύουν την υποστήριξη του μονάρχη σε μια δύσκολη στιγμή, οι σχολιαστές έχουν αρχίσει να προτείνουν στη μονάρχη, πως πρέπει να αποχωρήσει σίγα σιγά από το δημόσιο καθήκον και να επιτρέψει στον Κάρολο να αναλάβει.

Αυτό μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να γίνει σε περίπου ενάμιση χρόνο από τώρα, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ κλείσει και το 95ο έτος της ηλικίας της. Επομένως, αυτό που απομένει πια είναι να περιμένουμε την παραίτηση της Ελισάβετ και να δούμε επιτέλους τη στέψη του Καρόλου ως μονάρχη της Αγγλίας.