Silencio: το παριζιάνικο στέκι του David Lynch

Silencio: το παριζιάνικο στέκι του David Lynch

Οι φανατικοί λάτρεις του Αμερικανού σκηνοθέτη κλείνουν ήδη εισιτήρια για την πόλη του φωτός.

Οι ίδιοι φανατικοί θαυμαστές του θυμούνται πολύ καλά το ομώνυμο nightclub της ταινίας «Mulholland Drive», ένα από τα πιο δυνατά σημεία της ταινίας. Η φωνή της Rebekah del Rio γέμισε τη σκηνή του club και το «κλάμα» της ήχησε στο κομμάτι Llorando του Angelo Badalamenti κάνοντας τους θεατές, εντός και εκτός ταινίας, να ανατριχιάσουν.

Τον Σεπτέμβριο ο πολυσχιδής David Lynch, που εκτός από τη σκηνοθεσία έχει καταπιαστεί και με τη μουσική τελευταία και ο πρώτος του δίσκος κυκλοφορεί αυτό το καλοκαίρι, θα ανοίξει στο Παρίσι την 3D εκδοχή της νυχτερινής φαντασίωσής του στο club με το ίδιο όνομα. Στο Silencio, που ήδη στήνεται στο νούμερο 142 της rue Montmartre, θα στεγαστεί ένας κινηματογράφος, μια σκηνή, μια gallery, ένα εστιατόριο και ένα bar και θα είναι ανοιχτό από τις 6μ.μ. έως τις 6 π.μ., ωράριο διόλου συνηθισμένο για την Γαλλική πρωτεύουσα.

Κάθε λεπτομέρεια του «πολυχώρου» είναι σχεδιασμένη από τον David Lynch και αναμένεται να γίνει το πιο cool σημείο του Παρισιού όχι μόνο για τους κατοίκους του αλλά και για όσους, διάσημους και άσημους, θα συρρεύσουν στη rue Montmartre πιάνοντας μια θέση στη μακριά ουρά της πόρτας του. Όσοι έχουν ρίξει μια κλεφτή ματιά μιλάνε για μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση, από αυτές στις οποίες, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει ο Lynch.

Τώρα μένει να διαπιστώσουμε αν στην εμπειρία του Silencio θα συμπεριληφθεί και μια κάποια παραισθησιογόνα, σαν αυτή που βιώνουν (πάντα) οι ήρωες του σκηνοθέτη καθώς βουτούν βαθιά στην υπαρξιακή κρίση τους.