Αυτά είναι τα τέσσερα μυστικά της γιαγιάς που χρειάζεσαι για να σου πετύχει η βασιλόπιτα (κέικ)

Πατούλια Κατερίνα
Αυτά είναι τα τέσσερα μυστικά της γιαγιάς που χρειάζεσαι για να σου πετύχει η βασιλόπιτα (κέικ)

Για να πετύχει η βασιλόπιτα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές της γιαγιάς 

Σου έχουμε ήδη αποκαλύψει την απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή για τέλεια βασιλόπιτα κέικ. Σήμερα, λίγο πριν υποδεχτούμε το 2020, θα σου αποκαλύψουμε και τα τέσσερα μυστικά για να σου πετύχει η βασιλόπιτα, σαν να την πήρες από το πιο ακριβό και διάσημο ζαχαροπλαστείο του κόσμου.

Βήμα πρώτο: ΌΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν όλο αυτό σε μπερδεύει, απλά βγάλες 4 με 5 ώρες νωρίτερα όλα τα υλικά και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί. Ουσιαστικά μιλάμε για το γάλα, τα αυγά, την μαργαρίνη ή βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού. Αν δεν είναι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, δεν θα πετύχεις την υφή του μείγματος.

Βήμα δεύτερο: Αντικατάστησε το λικέρ με κουμ κουάτ λικέρ. Χάρη στην ποροκαλένια γεύση του, θα δώσει στην βασιλόπιτα κέικ την σπιρτάδα που χρειάζεται και θα ενισχύσει τη γεύση του χυμού πορτοκαλιού.

Βήμα τρίτο: Προσοχή στο ταψί ψησίματος αλλά και στην ποσότητα του υλικού. Έχουμε μια τάση να φτιάχνουμε μπόλικο μείγμα για μικρότερο ταψί με αποτέλεσμα η πίτα να φουσκώνει υπερβολικά και να σκάει αλλά και να μην ψήνεται καλά στα 50 λεπτά. Γέμισε το ταψί μέχρι τη μέση και βάλε το μείγμα που περισσεύει σε μικρά φορμάκια. Αν η πίτα «σκάσει» και δεν έχει ψηθεί, βάλε τοπικά αλουμινόχαρτο και ψήσε μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει χωρίς μείγμα.

Βήμα τέταρτο: Μην βιαστείς να ξεφορμάρεις. Αρχικά και προτού βάλεις το μείγμα, βουτύρωσε και αλεύρωσε το ταψί και βάλε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του για έξτρα σιγουριά. Έπειτα, άφησε την πίτα να ξεκουραστεί, προτού την βάλεις στην πιατέλα.

Όσο για το φλουρί, τοποθέτησέ το πριν το ψήσιμο!

Αν αναρωτιέσαι μάλιστα για το ποια είναι η προέλευση του φλουριού, έχει να κάνει με την διάσωση της Καισαρίας. Δες την ιστορία παρακάτω.