Η μαμαδίστικη συνταγή για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα

Πατούλια Κατερίνα
Η μαμαδίστικη συνταγή για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα

Ένα ξεχωριστό κέικ πορτοκαλιού που θα λατρέψουν όλοι!

Αν δεν θέλεις να αγοράσεις ακόμα μία έτοιμη βασιλόπιτα και προτιμάς να βάλεις το μεράκι σου σε μια ζουμερή και νόστιμα εκδοχή του πρώτου γλυκού που θα απολαύσεις με τη νέα χρονιά, σου έχω την απόλυτη συνταγή.

Βλέπεις στο σπίτι μας φτιάχνουμε βασιλόπιτες όλο το χρόνο και όχι, δεν τολμάμε να την αποκαλέσουμε απλά κέικ με πορτοκάλι.

Η συνταγή αυτή έχει σταγόνες σοκολάτας και δεν περιέχει ξηρούς καρπούς, είναι ιδανική για τα παιδιά αν αφαιρέσεις το λικέρ κουμ κουάτ και θα συντροφεύσει τον καφέ σου και την πρωτοχρονιά και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Υλικά:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

400 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

250 γραμμάρια μαργαρίνη με βούτυρο

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

6 αυγά, αν είναι του χωριού, σίγουρα θα είναι μεσαίου μεγέθους.

2 βανιλέτες ή μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

130 γραμμάρια φρέσκο γάλα

100 ml χυμό πορτοκαλιού

20 ml κονιάκ κουμ κουάτ (Αν θέλεις αφαίρεσέ το και βάλε περισσότερο γάλα ή χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού)

Μια χούφτα σταγόνες σοκολάτας υγείας ή γάλακτος

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Eκτέλεση!

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε βγάλε τη μαργαρίνη και τα αυγά και το γάλα από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα.

Έχε όλα τα υλικά μπροστά σου για να τελειώσεις γρηγορότερα.

Ξεκινάς χτυπώντας τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Έχεις διαχωρίσει τους κρόκους από πριν σε άλλο μπολάκι.

Προχωράς χτυπώντας τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5 λεπτά. Συνεχίζεις ρίχνοντας τις βανίλιες και κάθε ένα κρόκο και το ξύσμα.

Εν τω μεταξύ έχεις κοσκινίσει το αλεύρι και το έχεις ανακατέψει με το μπέικιν. Εκείνη την ώρα, βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί 25 επί 25 και κόψε και βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάτο.

Συνεχίζεις προσθέτοντας το κουμ κουάτ και έπειτα βάζεις λίγο αλεύρι και λίγο γάλα. Συνεχίζει με λίγο αλεύρι και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Μόλις ολοκληρώσεις και με το αλεύρι προσθέτεις κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα. Όταν σου έχει μείνει η μισή μαρέγκα, κλείνεις το μίξερ και ανακατεύεις απαλά με κουτάλα. Ολοκληρώνεις ρίχνοντας το φλουρί και τη σοκολάτα.

Μεταφέρεις στο ταψί και ψήνεις για 50 λεπτά. Για να είσαι σίγουρη ότι έχει ψηθεί η πίτα, τσίμπα με οδοντογλυφίδα και δες αν βγαίνει μείγμα άψητο. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο απαλά για να μην κολλήσει και ψήσε για 10 λεπτά ακόμα

Αφαίρεσε από το φούρνο και άφησε την πίτα να κρυώσει. Αμέσως μετά κοσκίνισε την ζάχαρη άχνη. Και ρίξε και λίγες σταγόνες σοκολάτας ακόμα.

Tips:

Το κουμ κουάτ θα δώσει την έξτρα πινελιά εσπεριδοειδούς που θέλεις. Αν δεν το προτιμάς για τα παιδιά αντικατάστησέ το από χυμό πορτοκαλιού.

Τις έξτρα σταγόνες σοκολάτας μπορείς να τις λιώσεις για να δημιουργήσεις τον αριθμό του έτους που έρχεται.