Αυτή η σειρά δεν περίμενες με τίποτα πως θα πάρει βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτή η σειρά δεν περίμενες με τίποτα πως θα πάρει βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες

Ή μήπως όχι

Μία ακόμη απονομή των Χρυσών Σφαιρών ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, με πολλούς από αυτούς που περιμέναμε να φεύγουν με ένα βραβείο στα χέρια. Οκ, υπήρχαν και outsiders, όμως η βραδιά ήταν φανταστική. Υπέροχες εμφανίσεις, από τις διάσημες κυρίες του Hollywood, τα αστεία του Brad Pitt στον Leonardo DiCaprio, και άλλα ήταν μερικά από τα highlights της βραδιάς.

Με βραβείο όμως εχθές έφυγε και μία σειρά, τη οποία ίσως δεν είχες πιστέψει τόσο ή απλά δεν φανταζόσουν πως θα το πάρει. Τόσο η σειρά, όσο και ένας από τους πρωταγωνιστές, έφυγαν με το βραβείο από το ballroom του Beverly Hilton, ξαφνικά νιώσαμε την ανάγκη να δούμε ξανά τα επεισόδια, για ένα από τα σημαντικότερα ατυχήματα στην παγκόσμια κοινωνία.

Ο λόγος φυσικά για το Chernobyl, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι καθήλωσε αρκετό κόσμο στις οθόνες του υπολογιστή του, προκειμένου να το παρακολουθήσει. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, προφανώς, μάθαμε τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ του Απριλίου του 1986 και ανατριχιάσαμε με κάθε σκηνή και κάθε ερμηνεία.

Ο Stellan Skarsgård ήταν ένας από τους βασικούς χαρακτήρες, και φυσικά βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στον β’ ανδρικό ρόλο. Ο Jarred Harris από την άλλη, έχασε το βραβείο μέσα από τα χέρια του, αφού πήγε στον Russell Crowe. Αντίθετα το Crown που ήταν υποψήφιο σε 4 κατηγορίες (καλύτερη τηλεοπτική δραματική σειρά, βραβείο α’ γυναικείου σε σειρά (Olivia Colman), βραβείο β’ γυναικείου σε σειρά (Helena Bonham Carter) και βραβείο α’ ανδρικού σε σειρά (Tobias Menzies), κατάφερε να φύγει μόνο με ένα, αυτό που πήρε η Olivia.

Δες στη gallery που ακολουθεί τους υπόλοιπους νικητές.