Ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη στη συνάντηση της βασίλισσας με τον Harry και τι εννοεί στη δήλωσή της

Πατούλια Κατερίνα
Ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη στη συνάντηση της βασίλισσας με τον Harry και τι εννοεί στη δήλωσή της

Όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανακοίνωση της βασίλισσας

Η συνάντηση των βασικών μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας έλαβε χώρα αργά χτες το απόγευμα στο Sandringham, μετά από την οποία ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για το μέλλον των Sussexes.

Γεγονός πρώτο: Ο Harry, συνάντησε την βασίλισσα μόνος του νωρίς το πρωί μετά τον εκκλησιασμό, γύρω στις 11.20. Μαζί του είχε την νέα προσωπική του γραμματέα, Fiona Mcilwham.

Γεγονός δεύτερο: Ο William έφτασε στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι, μόλις 15 λεπτά πριν την κρίσιμη συνάντηση δίχως την Middleton.

Γεγονός τρίτο: η Daily Mail υποστηρίζει πως δεν έγινε καμία κλήση (τηλεφωνική ή βιντεοκλήση) στην Meghan Markle η οποία πέταξε για τον Καναδά ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης για να βρεθεί κοντά στον γιο της Archie.

Γεγονός τέταρτο: την πιο σκληρή στάση κράτησε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος εξήγησε στον γιο του πως δεν θα έχει ανεξέλεγκτα κεφάλαια για να πορευτεί στο νέο τρόπο ζωής που επέλεξε. Ο Κάρολος φέρεται να είναι και ο πιο προδομένος από την στάση του γιου του, μιας και εκείνος πλήρωσε από την προσωπική του περιουσία μεγάλο μέρος των εξόδων του βασιλικού γάμου και της ανακαίνισης του Frogmore Cottage.

Γεγονός πέμπτο: Η Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της να βρουν μια λύση στον τρόπο που οι Harry και Meghan θα συνεχίζουν να δουλεύουν για την βασιλική οικογένεια χωρίς να ανήκουν τυπικά στο σύστημα royal rota, που ενημερώνει τους δημοσιογράφους για όλα τα επίσημα events. Ο Harry είναι patron, δηλαδή κεφάλη σε δεκαέξι οργανισμούς, μερικούς από τους οποίους, όπως τα Invictus Games, σκέφτηκε και υλοποίησε ο ίδιος. Η Meghan είναι κεφαλή τεσσάρων οργανισμών, ένας από τους οποίους είναι και το Εθνικό Θέατρο, το οποίο της παραχώρησε η βασίλισσα τον Ιούνιο του 2018, λίγο μετά τον γάμο της με τον Harry, τον χειρισμό του οποίου η Ελισάβετ κρατούσε από το ξεκίνημα της θητείας της ως βασίλισσα.



Γεγονός έκτο: Ο William, ο Harry και ο Κάρολος έφυγαν από την συνάντηση με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση της Ελισάβετ ήταν προσωπική και υποστηρικτική αλλά αξίζει να την αναλύσουμε στα επιμέρους κομμάτια της. Δες την παρακάτω gallery