Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν κάνει ποτέ η Ελισάβετ όταν ταξιδεύει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν κάνει ποτέ η Ελισάβετ όταν ταξιδεύει

Και το βρίσκουμε αρκετά λογικό

Η Meghan Markle, ο πρίγκιπας Harry και η βασίλισσα Ελισάβετ έχουν ένα κοινό. Αρχικά και οι τρεις είναι από τα σημαντικότερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, με την Ελισάβετ να είναι προφανώς το σημαντικότερο, Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο δούκα και τη δούκισσα του Sussex και τη βασίλισσα, όταν πρόκειται να ταξιδέψουν.

Η Meghan και ο Harry έχουν κάνει αρκετά ταξίδια σαν μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κι ενώ ο Harry κάποτε ταξίδευε με παρόμοιο τρόπο με τη γιαγιά του κάποτε, τώρα υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Ο Harry και η Meghan ταξιδεύουν με εμπορικές πτήσεις όσο το δυνατόν πιο συχνά. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να ταξιδεύουν με ιδιωτικές πτήσεις μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Αυτό οφείλεται τόσο στην ώθηση προς τον περιβαλλοντισμό, όσο και επειδή η βασίλισσα Ελισάβετ θέτει προϋπολογισμό ταξιδιού για την οικογένειά της. Τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών χρηματοδοτούν αυτές τις πτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι βασιλείς δεν μπορούν να θεωρήσουν ότι ξοδεύουν ανεύθυνα τα χρήματα για πτήσεις πολυτελείας.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό θέμα όταν πρόκειται για την ίδια τη βασίλισσα και για τα αεροπορικά ταξίδια. Ενώ η βασίλισσα ταξίδευε σε εμπορικές αεροπορικές εταιρείες - και ειδικότερα με τη British Airways, ως φορέας σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου - αυτό δεν συμβαίνει πλέον.

Λόγω της προχωρημένης ηλικίας της βασίλισσας, την Ελισάβετ δεν θα τη βρεις πια να πετάει στις τακτικές πτήσεις, σε αντίθεση με τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Robert Jobson είπε πέρυσι: «Φυσικά, στα 92α, στα 93α και στα επόμενα γενέθλια της, η βασίλισσα δεν θα κάνει πια μακρινές πολύωρες πτήσεις. Έκανε μία το 2015 στη Γερμανία με ιδιωτικό τζετ. Δεν μπορεί πλέον να ταξιδεύει με εμπορικές πτήσεις».

Ωστόσο, θα δεις ακόμη τη βασίλισσα να ταξιδεύει με το βασιλικό τρένο. Ο Jobson είπε: «Η πραγματικότητα είναι ότι χρησιμοποιούν το βασιλικό τρένο πολύ».