Ανακοίνωση σοκ από τον Καναδά αφήνει ακάλυπτο τον πρίγκιπα Harry και την οικογένειά του

Πατούλια Κατερίνα
Ανακοίνωση σοκ από τον Καναδά αφήνει ακάλυπτο τον πρίγκιπα Harry και την οικογένειά του

Ξυπόλητοι στον Καναδά οι Sussexes

Ξεκρέμαστη και ακάλυπτη αφήνει την οικογένεια του πρίγκιπα Harry η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αστυνομία και συγκεκριμένα από την Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε γνωστή μόλις σήμερα, η συμφωνία για την προστασία του Harry, της Meghan και του γιου τους Archie που ξεκίνησε στις διακοπές Νοεμβρίου του 2019, θα σταματήσει να έχει ισχύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η εν λόγω υπηρεσία ανέφερε πως ανέλαβε την προστασία των Sussexes, μετά από αίτημα της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου και δεν προστάτευε μόνο τον Harry, την Meghan και τον Archie αλλά και την κατοικία αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων στο Vancouver Island.

Η προστασία του ξυπόλητου πια πρίγκιπα γινόταν στο πλαίσιο υπαγωγής του ίδιου και της οικογένειας του ως πρόσωπα διεθνώς προστατευόμενα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο έχει πια παρέλθει.

Η αστυνομία εξηγεί πως υπήρξαν πολύ συγκεκριμένες και μοναδικές περιστάσεις αλλά όλο αυτό τελειώνει το προσεχές διάστημα. Παραμένει αβέβαιο ποιος θα αναλάβει το μεγάλο κόστος φύλαξης του Harry από εδώ και μπρος, ενώ υπάρχει μια περίπτωση την ασφάλεια του γιου του να εξασφαλίσει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:



«Η RCMP είχε αναλάβει τα υψηλά πρόσωπα από την Βρετανία από το ξεκίνημα της μετακόμισής τους. Μιας και ο δούκας και η δούκισσα αναγνωρίζονται ως πρόσωπα διεθνώς προστατευόμενα, ο Καναδάς έχει υποχρέωση να παρέχει φύλαξη όπου το ζητηθεί. Τις επόμενες ημέρες που αλλάζει και το καθεστώς που τους αφορά, σταματά και η φύλαξή τους».

Πάντως, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau είχε διαβεβαιώσει την βασίλισσα πως ο εγγονός της θα είναι ασφαλής στην χώρα του και πως ο Καναδάς θα αναλάμβανε το ετήσιο κόστος ασφάλειας που έφτανε το 1,3 εκατομμύριο δολάρια.

Πώς νιώθει ο Harry με την εξέλιξη αυτή;