Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τα πιο λαχταριστά donuts και έχουμε την συνταγή της

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε τα πιο λαχταριστά donuts και έχουμε την συνταγή της

Φτιάξε κι εσύ τα donuts της Δέσποινας

Η Δέσποινα Βανδή είναι μία πάρα πολύ καλή μαγείρισσα, λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα και να δημιουργεί και να φτιάχνει τα πιο νόστιμα πράγματα για την οικογένειά της. Την έχουμε δει να φτιάχνει πίτες, κουλούρια, σούπες και πολλά άλλα πράγματα, όμως τα donuts που έκανε ήταν ότι καλύτερο είδαμε στο account της στο Instagram.

Τώρα που #μένουμεσπίτι η Δέσποινα περνάει περισσότερο χρόνο στην κουζίνα δημιουργώντας και αυτή τη φορά απλά μας μάγεψε και μας άνοιξε την όρεξη μόνο και μόνο από τις φωτό που είδαμε. Η τραγουδίστρια έφτιαξε donuts με σοκολάτα και ήταν ότι καλύτερο είδαμε τις μέρες αυτές.

Φυσικά και μας άφησε και την συνταγή της και εννοείται πως θα τα δοκιμάσουμε κι εμείς στο σπίτι. Έχουμε άλλωστε αρκετό ελεύθερο χρόνο το διάστημα αυτό. Να λοιπόν η συνταγή της Δέσποινας για τα λαχταριστά donuts.

Να τι θα χρειαστείς:

1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φακ. μαγιά
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
40γρ βούτυρο
3 φλ. αλεύρι

Για το γλάσο θα χρειαστείς:

2 κ.σ κακάο
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
λίγο γάλα

«Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5’. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σταδιακά! Μοσχομυρίζει ήδη!

Βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα! Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, και για να κάνετε την τρυπούλα στη μέση ένα καπάκι. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να ‘χουν κρατήσει. Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά. Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας», έγραφε η Δέσποινα στις φωτογραφίες της.