O Keanu Reeves έγινε συγγραφέας

O Keanu Reeves έγινε συγγραφέας

Και γράφει μια «Ωδή στην Ευτυχία». Η ειρωνεία σε αυτή την είδηση είναι αβάσταχτη.

Δεδομένου ότι η μέχρι τώρα ζωή του Keanu Reeves, παρά τη διασημότητα και τις κινηματογραφικές επιτυχίες, δεν ήταν καθόλου εύκολη, το γεγονός πως το πρώτο βιβλίο του ηθοποιού έχει τον τίτλο «Ode to Happiness» («Ωδή στην Ευτυχία») αποτελεί μια πολύ περίεργη επιλογή.

Πόσο μάλλον, δε, όταν μόλις ένα χρόνο πριν, ο ηθοποιός εν αγνεία του είχε δημιουργήσει το πιο δημοφιλές meme στο ίντερνετ, το «Sad Keanu». Με λίγα λόγια, ο Reeves έτρωγε αμέριμνος ένα σάντουιτς καθισμένος σε ένα παγκάκι, όταν ο φακός των παπαράτσι τον απαθανάτισε σε ένα τυχαίο ενσταντανέ, στο οποίο η αλήθεια είναι πως έδειχνε πολύ λυπημένος. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη φωτογραφία διέρρευσε στο διαδίκτυο, ξεκίνησε μια ατελείωτη πλάκα η οποία είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την περασμένη από photoshop φιγούρα του Keanu σε διάφορα σημεία και στάσεις, καθώς ακόμα και μια κανονική εκστρατεία που στόχο είχε να τον «ανεβάσει» ψυχολογικά.

Περασμένα ξεχασμένα (;) όμως, μιας και ο Reeves στις 17 Ιουνίου εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ode to Happiness», και το Σάββατο 18 Ιουνίου βρέθηκε στο Waterstone του Piccadilly, στο Λονδίνο, για να υπογράψει αντίτυπα στο κοινό. Δήλωσε μάλιστα πως σκοπεύει να γράψει και άλλα βιβλία στο μέλλον.

«Ελπίζω πως θα κάνουμε άλλο ένα βιβλίο. Σκέφτομαι ήδη μια νέα ιδέα, την οποία αποκαλώ "Haikus of Hope". Ουσιαστικά η αρχή θα γίνεται από το "θέλω να αυτοκτονήσω" και θα το πιάσω από εκεί και πέρα. Τη διαδρομή μέσα από ένα σκοτεινό μέρος, στη πορεία της οποίας μπορείς να δεις το φως στο τέλος του τούνελ. Αλλά ένα ωραίο τέλος τούνελ. Όχι το τέλος».

Το «Ode to Happiness» είναι ένα βιβλίο με εικόνες για ενήλικες, το οποίο λειτουργεί ως μια γοητευτική υπενθύμιση του να μην παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Και μάλλον ο Keanu έμαθε να το εξασκεί στην εντέλεια αυτό, μετά τα όσα πέρασε εξαιτίας του διάσημου meme του.