Ελένη Μενεγάκη: Οι στιγμές που αποκάλυψε τις αποβολές ανάμεσα στις εγκυμοσύνες της

Ελένη Μενεγάκη: Οι στιγμές που αποκάλυψε τις αποβολές ανάμεσα στις εγκυμοσύνες της

«Πάνω που έμαθα ότι είχα μείνει έγκυος, έμαθα ότι δε χτυπούσε η καρδιά. Παρόλα αυτά πέθανε το παιδάκι και σκέφτηκα όλα αυτά τα δυσάρεστα “δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά»

Η Ελένη Μενεγάκη έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, το μεγάλο της γιο Άγγελο αλλά και τα τρία της κορίτσια, την Λάουραρα, την Βαλέρια και την μικρή Μαρίνα. Παλαιότερα όμως έχει κάνει διάφορες αποκαλύψεις όχι μόνο για τις εγκυμοσύνες της αλλά και τις αποβολές που είχε ως γυναίκα.

Μέσα από την εκπομπή της στο παρελθόν, είχε αποκαλύψει ότι πριν αποκτήσει τον Άγγελο είχε την πρώτη της αποβολή. Τότε, ήταν έγκυος κάποιες εβδομάδες, αλλά δεν το πήρε βαριά, γιατί μετά από λίγο διάστημα έμεινε ξανά έγκυος και όλα πήγαν καλά. «Συνέβη όταν ήμουν 6-7 εβδομάδων. Πάνω που έμαθα ότι είχα μείνει έγκυος, έμαθα ότι δε χτυπούσε η καρδιά. Παρόλα αυτά πέθανε το παιδάκι και σκέφτηκα όλα αυτά τα δυσάρεστα “δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά” κλπ».

Η δεύτερη αποβολή της ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα μετά τη γέννηση της Λάουρα την οποία και είχε αποκαλύψει στην Σάντυ Κουτσοσταμάτη. Πώς σχολίασε όμως αυτό που της συνέβη;

«Είχα διαβάσει ότι εξομολογήθηκες ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής σου, που αφορούσε μια εγκυμοσύνη. Νιώθω ότι τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες που προβαλόμαστε από τα Μέσα είμαστε πιο ανοιχτές να το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. Συναντάμε ολοένα και περισσότερο συχνά σε ζευγάρια αποβολές ή παλίνδρομες κυήσεις. Βλέπω ότι πια το συζητάμε και βοηθάμε να “ξεκλειδώσει” μια γυναίκα που φοβάται να το πει. Επίσης, θεωρώ ότι πάντα πρέπει να πιστεύεις πως κάπου στο μέλλον θα έρθει το παιδί», είπε αρχικά η Ελένη αναφερόμενη στην τότε άτυχη εγκυμοσύνη της ψυχολόγου και συνέχισε, «Τη δεύτερη φορά που απέβαλα, ήταν λίγο πριν κλείσω τον τρίτο μήνα και νομίζω ότι το πήρα πιο βαριά (από την πρώτη) ακόμα. Μάλλον ήταν επειδή η εγκυμοσύνη ήταν πιο προχωρημένη».