Γιατί δεν πρέπει να πετάς τα τσόφλια από τα αυγά;

Γιατί δεν πρέπει να πετάς τα τσόφλια από τα αυγά;

Υπάρχει τρόπος για να τα χρησιμοποιήσεις

Κι αν φτιάξαμε ομελέτες και γλυκά στην καραντίνα κι αν σπάσαμε αυγά. Τι κάνεις όμως με τα πολύτιμα τσόφλια; Μήπως απλά τα πετάς χωρίς δεύτερη σκέψη;

Θα μπορούσες όμως σύμφωνα με το TheList να τα κρατήσεις και να τα χρησιμοποιήσεις μιας και το εξωτερικό περίβλημα ανθρακικού ασβεστίου με μια λεπτή εσωτερική μεμβράνη που αποτελείται από πρωτεΐνη οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην διατροφή των πουλερικών ή του σκύλου σου. Και γιατί όχι και στην δική σου διατροφή.

Αν θες να φτιάξεις ένα δικό σου συμπλήρωμα ασβεστίου, φτιάξτο μόνη σου. Πρώτα θα αποξηράνεις τα τσόφλια και θα τα κάνεις σκόνη. Για να διώξεις τα βακτήρια θα τα ψήσεις στην μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου σου για 6 ως 8 λεπτά. Κι αφού παγώσουν θα τα περάσεις από το μούλτι ή αν διαθέτεις από το μηχάνημα που κόβει τον καφέ.



Μισή κουταλιά της σκόνης στον καφέ ή το smoothie θα σου χαρίσει το ασβέστιο που θες.