Γιατί η πριγκίπισσα Charlotte μπορεί να μην επιστρέψει στο σχολείο μόλις αυτό ανοίξει ξανά;

Γιατί η πριγκίπισσα Charlotte μπορεί να μην επιστρέψει στο σχολείο μόλις αυτό ανοίξει ξανά;

Τι έχει αποφασίσει η βασιλική οικογένεια;

Τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν και κάποιοι γονείς είναι έτοιμοι να πάρουν την πιο βαθιά ανάσα που διαθέτουν και να αναπνεύσουν ξανά. Κλειστά από τις 11 Μαρτίου και με την πανδημία να κάνει το «κομμάτι» της παγκοσμίως, όλοι οι γονείς χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από δυνάμεις και υπομονή να κρατήσουν στο σπίτι μικρά παιδιά, τα τα απασχολούν δημιουργικά και να δουλεύουν κιόλας από απόσταση. Όλοι βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις, όμως όσοι έχουν παιδιά μέχρι δευτέρα δημοτικού που ακόμη δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα βίωσαν λίγο πιο δύσκολες στιγμές.

Τώρα όμως που ανακοινώθηκε πως τα σχολεία ανοίγουν ξανά, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χαρεί με την εξέλιξη, πως έστω για μικρό χρονικό διάστημα θα έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους ξανά. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αγγλία, με τα σχολεία να ετοιμάζονται κι εκεί να ανοίξουν ξανά. Το Thomas Battersea που πηγαίνει ο πρίγκιπας George και η Charlotte θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του. Αν θυμάσαι είναι ένα από τα σχολεία στα οποία υπήρξε φόβος κρούσματος αφού πολλά παιδιά είχαν ταξιδέψει μέσα στον Μάρτιο με τους γονείς τους στην Ιταλία.

Τι γίνεται όμως με τη Charlotte; Γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνη ενδέχεται να μη γυρίσει στο σχολείο μόλις αυτό ανοίξει; Οι γονείς της 5χρονης πριγκίπισσας του Cambridge, William και Kate σκέφτονται να την κρατήσουν στο σπίτι. Σύμφωνα με τους Sunday Times το σχολείο Thomas Battersea αναμένεται να ακολουθήσει τις κυβερνητικές οδηγίες για τα σχολεία, φέρνοντας πίσω μαθητές εκ περιτροπής μόνο της πρώτης χρονιάς και της έκτης.

Ο William και η Kate Middleton ωστόσο σκοπεύουν να κρατήσουν στο σπίτι τη Charlotte μαζί με τον αδερφό της George, ο οποίος είναι στη δεύτερη χρονιά και άρα όχι επιλέξιμος να επιστρέψει το καλοκαίρι στο σχολείο. «Το ιδιωτικό σχολείο θα λάβει την τελική απόφαση αυτή την εβδομάδα», προσθέτει η εφημερίδα σχετικά με την απόφαση να ανοίξει ξανά.

Οι royals ωστόσο δήλωσαν πως είτε ανοίξει, είτε όχι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο για προληπτικούς λόγους. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον μελλοντικό διάδοχο του θρόνου.