Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μιλάει το μεγάλο εμπόδιο στη ζωή της και συγκινεί (video)

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μιλάει το μεγάλο εμπόδιο στη ζωή της και συγκινεί (video)

Τι θα έλεγε στον νεότερο εαυτό της

H χρονιά αυτή δεν ήταν εύκολη για την πριγκίπισσα Βεατρίκη. Σε δύο ημέρες, η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Andrew, του μικρότερου γιου της βασίλισσας, θα ντυνόταν νύφη στο πλευρό του αγαπημένου της Edoardo Mapelli Mozzi κι όμως η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα σχέδια της πριγκίπισσας.

Ο γάμος έχει αναβληθεί επ’ αορίστου και τα πράγματα στη Βρετανία δεν μοιάζουν να καλυτερεύουν. Τη χρονιά αυτή, τόσο η Βεατρίκη όσο και η Ευγενία είχαν να αντιμετωπίσουν και το σκάνδαλο του πατέρα τους με το δίκτυο εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών που έληξε με την αυτοκτονία Επστάιν.

Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Βεατρίκη, μας συγκίνησε για μια ακόμα φορά μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.

Αν νομίζεις πως η ζωή της πριγκίπισσας ήταν εύκολη, κάνεις λάθος, μιας και η δυσλεξία που την εποχή εκείνη δεν της δινόταν η σημασία που πρέπει, είχε κάνει τα μαθητικά χρόνια αλλά και την μετέπειτα καριέρα της κόλαση.

Η ίδια, μιλώντας στον φιλανθρωπικό οργανισμό Made By Dyslexia που έχει ως σκοπό την βοήθεια των ανθρώπων με δυσλεξία, εξήγησε πως το πρόβλημα που είχε επηρέασε και την αυτοπεποίθησή της καθώς μεγάλωνε.



«Ήμουν τυχερή γιατί το σχολείο στο οποίο πήγε με στήριζε, όμως η μάθηση μέρα με τη μέρα ήταν δύσκολη, θυμάμαι πως είχαμε βιβλία διαφορετικού χρώματος για να φαίνεται η πρόοδος που κάναμε στην ανάγνωση και τα βιβλία μου ήταν λευκά. Οι φίλοι μου είχαν πάντα κίτρινα ή πράσινα βιβλία, ήταν τόσο μπροστά από μένα και αμφισβητούσα τον ίδιο τον εαυτό μου, το ότι δεν είμαι καλή, δεν είμαι αρκετά έξυπνη, γιατί δεν είμαι σαν τους άλλους».

Και δεν σταμάτησε εκεί, η Βεατρίκη έδωσε μια συμβουλή στον νεότερο εαυτό της λέγοντας:

«Θα έλεγα στο νεότερο εαυτό μου να μην με καθορίσουν οι δύσκολες στιγμές, το τι συμβαίνει σε μια εξέταση ή σε μια σχολική αίθουσα γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε. Είναι μαθήματα όλα αυτά που κουβαλάμε και χτίζουν το ποιοι είμαστε. Δεν πάει τίποτα στραβά με μας, απλά ο εγκέφαλός μας λειτουργεί διαφορετικά κι αυτό δεν είναι κακό».