Συνταγή για τους πιο Αφράτους Παραδοσιακούς Κουραμπιέδες με 9 κινήσεις και θα μοσχομυρίσει το σπίτι

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για τους πιο Αφράτους Παραδοσιακούς Κουραμπιέδες με 9 κινήσεις και θα μοσχομυρίσει το σπίτι

Αυτή είναι η συνταγή για τους πιο αφράτους κλασικούς παραδοσιακούς κουραμπιέδες με αμύγδαλο και άρωμα από ανθόνερο 

 

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή που φτιάχνω κάθε Δεκέμβριο για τους Χριστουγεννιάτικους Κουραμπιέδες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πεντανόστιμο και ότι το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Υλικά:

  • 200 γρ. καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο
  • 500 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο (μαλακωμένο)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. υγρό πικραμύγδαλο
  • 900 γρ. αλεύρι γοχ
  • Ανθόνερο για ψέκασμα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες :

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καβουρδίζεις τα αμύγδαλα για 10΄ στους 180°C και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  3. Χτυπάς το μαλακό βούτυρο στο μίξερ 5΄ στη μέγιστη ταχύτητα.
  4. Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζεις το χτύπημα για άλλα 10΄.
  5. Ρίχνεις το ανθόνερο, τις βανίλιες, το υγρό πικραμύγδαλο και τα αμύγδαλα. Ανακατεύεις ελαφρά.
  6. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις απαλά με σπάτουλα.
  7. Πλάθεις τους κουραμπιέδες, κάνεις μια μικρή πατημασιά στο κέντρο και τους βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Ψήνεις για 30–35 λεπτά.
  9. Μεταφέρεις στην πιατέλα, ψεκάζεις με ανθόνερο και πασπαλίζεις με άχνη

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco
www.twitter.com/majenco
www.facebook.com/JencaMajenco
www.tiktok.com/@majenco

DPG Network

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε πρώτη φορά για την Αλεξάνδρα Νίκα: «Έχει διαβάσει την ψυχή μου»