Συνταγή για τους πιο Αφράτους Παραδοσιακούς Κουραμπιέδες με 9 κινήσεις και θα μοσχομυρίσει το σπίτι
Αυτή είναι η συνταγή για τους πιο αφράτους κλασικούς παραδοσιακούς κουραμπιέδες με αμύγδαλο και άρωμα από ανθόνερο
Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή που φτιάχνω κάθε Δεκέμβριο για τους Χριστουγεννιάτικους Κουραμπιέδες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πεντανόστιμο και ότι το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.
Υλικά:
- 200 γρ. καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο
- 500 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο (μαλακωμένο)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. ανθόνερο
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. υγρό πικραμύγδαλο
- 900 γρ. αλεύρι γοχ
- Ανθόνερο για ψέκασμα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες :
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
- Καβουρδίζεις τα αμύγδαλα για 10΄ στους 180°C και τα αφήνεις να κρυώσουν.
- Χτυπάς το μαλακό βούτυρο στο μίξερ 5΄ στη μέγιστη ταχύτητα.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζεις το χτύπημα για άλλα 10΄.
- Ρίχνεις το ανθόνερο, τις βανίλιες, το υγρό πικραμύγδαλο και τα αμύγδαλα. Ανακατεύεις ελαφρά.
- Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις απαλά με σπάτουλα.
- Πλάθεις τους κουραμπιέδες, κάνεις μια μικρή πατημασιά στο κέντρο και τους βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνεις για 30–35 λεπτά.
- Μεταφέρεις στην πιατέλα, ψεκάζεις με ανθόνερο και πασπαλίζεις με άχνη
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :
www.instagram.com/majenco
www.twitter.com/majenco
www.facebook.com/JencaMajenco
www.tiktok.com/@majenco