Η εμφάνιση της Meghan Markle με δάκρυα στα μάτια προκαλεί ρίγη συγκίνησης

Πατούλια Κατερίνα
Η εμφάνιση της Meghan Markle με δάκρυα στα μάτια προκαλεί ρίγη συγκίνησης

Η Meghan εμφανίστηκε ξανά για ένα σημαντικό λόγο

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα στα μίντια έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο προ δεκαετίας στο οποίο η Meghan Markle μιλούσε για τον ρατσισμό που είχε δεχτεί σε νεαρή ηλικία ως μιγάδα.

Αυτή τη φορά, η Markle, στα 38 της πια χρόνια, αποφάσισε να μιλήσει και για τον ρατσισμό αλλά και για την δολοφονία του George Floyd στι; ΗΠΑ και δεν μάσησε τα λόγια της.

Η δούκισσα του Sussex, εμφανίστηκε μετά από καιρό με σκοπό να μιλήσει στην διαδικτυακή τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Immaculate Heart αλλά οι ταραχές που ακολούθησαν την δολοφονία του Floyd δεν άφησαν ασυγκίνητη την σύζυγο του πρίγκιπα Harry.

«Σκόπευα να σας πω μερικά λόγια για την αποφοίτησή σας αλλά βλέποντας τι συμβαίνει στην χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά στο Λος Άντζελες, είναι απογοητευτικό. Γιατί η ζωή του George Floys είχε σημασία, και η ζωή της Breonna Taylor Και η ζωή του Philando Castile και του Tamir Rice και τόσων άλλων ακόμα που δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους», είπε η Meghan για να συνεχίσει με δάκρυα στα μάτια:



«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι πως λυπάμαι, λυπάμαι που μεγαλώνετε σε ένα τέτοιο κόσμο, ήμουν 11 με 12 ετών όταν γίνονταν εξεγέρσεις σο LA, εξαιτίας μιας πράξης ρατσιστικής, θυμάμαι τους καπνούς, επιστρέφοντας σπίτι, θυμάμαι την μυρωδιά του καπνού, ανθρώπους σε βαν με όπλα, καπνοί σε σπίτια, αυτές οι αναμνήσεις δεν ξεχνιούνται, λυπάμαι που δεν κάναμε τον κόσμο να αξίζει να ζείτε σε αυτόν».

Στο παλιότερο βίντεο του 2012, η Meghan είχε εξομολογηθεί τα εξής:

«Είμαι μιγάδα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πουν από τι ανάμειξη ανθρώπων προέρχομαι αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ένιωθα σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα. Και έτσι μερικοί από τους χλευασμούς που έχω ακούσει, ή τα πραγματικά προσβλητικά αστεία ή τα ονόματα που με αποκαλούσαν, μου έμειναν πολύ έντονα μέσα μου. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται συχνά με βάση την εμφάνισή τους αλλά ορισμένοι άνθρωποι δεν με κοιτάζουν και δεν με βλέπουν ως μαύρη γυναίκα ή μιγάδα. Μου φέρονται διαφορετικά από ό,τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι είμαι μιγάδα νομίζω».