Το συγκινητικό γράμμα της Meghan Markle και η κίνηση στο όνομα του Archie

Νατάσσα Σχοινά
Το συγκινητικό γράμμα της Meghan Markle και η κίνηση στο όνομα του Archie

Νέα ζωή στην Αμερική, αλλά πάντα με τις ίδιες αξίες.

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry ζουν πλέον τη ζωή που επέλεξαν και σχεδίαζαν επί μήνες. Δεν έχουν πια τα καθήκοντα των μελών της βασιλικής οικογένειας και όλο το αυστηρό πρόγραμμα που τα ακολουθεί σε καθημερινή βάση. Δε ζουν υπό τον συνεχή έλεγχο της βασίλισσας Ελισάβετ και του επιτελείου της που φροντίζει να εφαρμόζεται κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Πλέον, έχουν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο κι έχουν εγκατασταθεί στο Los Angeles. Εκεί, η οικογένειά τους είναι πιο ήσυχη από τον συνεχή καταιγισμό των Μέσω -στον βαθμό που μπορεί αυτό να γίνει- και κάθε φορά που τους απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός δείχνουν πιο ευτυχισμένοι και ξέγνοιαστοι από ποτέ.

Αυτή τους η αλλαγή φυσικά ποτέ δε σήμαινε ότι θα άφηναν τις δραστηριότητες και τη δράση που τόσο αγαπούσαν πάντα. Ο Harry χρόνια γνωστός στις φιλανθρωπίες μέσω των royals κι ακόμα περισσότερο μέσω της εκλιπούσας μητέρας του, πριγκίπισσας Diana. Η Meghan, παρά το ότι δε γεννήθηκε στη βασιλική οικογένεια, από μικρή ήταν ενεργή στον ακτιβισμό και προσπαθούσε να κάνει έστω και μία μικρή διαφορά με τις πράξεις της.

Δεν υπήρχε, λοιπόν, περίπτωση ότι, τώρα, στις τόσο δύσκολες ώρες που περνάει ο πλανήτης, οι δυο τους να μη δρούσαν αναλόγως και να μην απευθύνονταν στον κόσμο σχετικά με την κρίση που περνάει η ανθρωπότητα και όχι μόνο.

Μία από τις ευεργεσίες της Meghan, το Mayhew, που είναι ένας οργανισμός για τη φροντίδα των ζώων δημοσίευσε το ανοιχτό γράμμα της ίδιας.




«Την ώρα που γράφω, η κρίση του COVID-19 πλήττει κάθε χώρα του κόσμου και αποσταθεροποιεί τις ζωές αναρίθμητων οικογενειών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαι περήφανη για τον τρόπο που το Mayhew έχει ανταποκριθεί στην εύρεση νέων τρόπων για να υποστηρίξει ζώα και ανθρώπους σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς.

Αυτό για το οποίο είμαι ακόμα πιο υπερήφανη είναι για το ότι η αποστολή του Mayhew φτιάχτηκε για στιγμές όπως αυτές. Δεν είναι μόνο για γάτες και σκύλους. Είναι για όλους εμάς, για την ικανότητά μας να ερχόμαστε κοντά ως κοινότητα. Με τον COVID, μας θυμίζεται ότι η ανάγκη μας να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον είναι ζωτικό κομμάτι του ανθρώπινου πνεύματος.

Η δουλειά του Mayhew να παρέχει φροντίδα στα ζώα και κτηνιατρικές υπηρεσίες στα κατοικίδια της άστεγης κοινότητας και άλλων ομάδων που βρίσκονται σε κίνδυνο όχι μόνο κρατάει τα ζώα ασφαλή, αλλά κάνει τους ανθρώπους πιο δυνατούς.

Θα ήθελα να επεκτείνω ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους εθελοντές, το προσωπικό και τους μαθητές στο Mayhew. Ως μία έκφραση της δικής μας δέσμευσης, ανανεώνω τη χορηγία μου σε ένα κυνοτροφείο στο όνομα του γιου μας, Archie, για να δημιουργήσουμε ένα προσωρινό σπίτι για ένα κατοικίδιο σε ανάγκη.

Ελπίζω ότι θα τους δείξετε την υποστήριξή σας με όποιον τρόπο μπορείτε. Όταν το κάνετε, θα συμβάλετε ότι μόνο στην ευημερία των ζώων αλλά και στην κοινή ευημερία όλων μας»

Δες στην παρακάτω gallery υπέροχες φωτογραφίες της Meghan από άλλες της δημόσιες εμφανίσεις.