Οι πιο αστείες στιγμές της Ελένης Μενεγάκη 30 χρόνια τώρα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Οι πιο αστείες στιγμές της Ελένης Μενεγάκη 30 χρόνια τώρα

Δεν μπορεί να μην θυμάσαι κάποια από αυτές

Η Ελένη Μενεγάκη είναι μία από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης και η πιο αγαπητή στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από το κανάλι MEGA και την εκπομπή, «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Το 1992, έκανε ένα πέρασμα από τις σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια» ενώ συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου για δύο σεζόν.

Το 1995, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι ΑΝΤ1 και πρωταγωνίστησε για μια σεζόν στη σειρά «Πάτερ ημών» μαζί με τον Κώστα Καρρά. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινός καφές», η οποία και την ανέδειξε ως παρουσιάστρια και κράτησε δέκα χρόνια. Παράλληλα παρουσίαζε και τα «Καλλιστεία ΑΝΤ1» έναν θεσμό ο οποίος έμεινε στην ιστορία, ενώ έκανε και guest εμφάνιση στις σειρές «Καραμπόλα» (1997) και «Νταντά για όλες τις δουλειές» (1998).



Το 2005, πήρε μεταγραφή για το κανάλι ALPHA και ανέλαβε τη παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν. Από το 2011 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει την μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή «Ελένη» ενώ έχει εμφανιστεί ως γκεστ στις σειρές «Από άλλο ανέκδοτο» (2014) και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (2017). Μία μέρα λοιπόν έμεινε για τους τίτλους τέλους της τηλεοπτικής διαδρομή της Ελένης Μενεγάκη στην ελληνική τηλεόραση.

Τριάντα ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στην τηλεόραση και αύριο ένας κύκλος ζωής ολοκληρώνεται. Εμείς εδώ θα αποχαιρετίσουμε την Ελένη Μενεγάκη με ένα αφιέρωμα στις πιο αστείες στιγμές της τηλεοπτικής της καριέρας.

Το 2015 σε μία από τις εκπομπές με την Κατερίνα Ζαρίφη έδειχναν κάποια ρούχα και καπέλα, με την Κατερίνα να αυτοσχεδιάζει σε διαλόγους και την Ελένη Μενεγάκη να λύνεται στα γέλια.



Μια ακόμη αστεία στιγμή που θυμήθηκε η Ελένη Μενεγάκη σε εκπομπή της, ήταν με τον γιο της Άγγελο. Ο γιος της λοιπόν είχε λατρεία με τις μπάλες και σε οποιαδήποτε περίσταση έβρισκε την ευκαιρία ζητούσε πάντα μια μπάλα. Μια μέρα λοιπόν που η Ελένη βγήκε για ψώνια αποφάσισε να πάρει στον γιο της ως έκπληξη μία μπάλα. Μόνο που τα πραγμάτα δεν πήγαν όπως τα φαντάστηκε ακριβώς. Δες στο βίντεο γιατί.



Αξέχαστη και στις δυο έχει μείνει και η τηλεοπτική συνάντηση της Ελένης Μενεγάκη με τη Μαρία Μπεκατώρου. Ένα από τα πιο αμήχανα, αλλά και αστεία στιγμιότυπα εκείνης της συνέντευξης ήταν όταν η Μαρία Μπεκατώρου άρχισε να μην καταλαβαίνει τι την ρωτά η παρουσιάστρια του Alpha.



Το καλοκαίρι όπως είναι λογικό το θερμόμετρο ανεβαίνει και η παρουσιάστρια όσο να πεις ζεσταίνεται. Σε μία από τις εκπομπές λοιπόν και όσο ο σεφ Βασίλης Καλλίδης έφτιαχνε το μενού της ημέρας, η παρουσιάστρια αποφάσισε να «μπει» μέσα στο ψυγείο για να δροσιστεί. Το ίδιο είχε διασκεδάσει βέβαια και είχε γελάσει πολύ έπειτα από μια έρευνα που είχε κάνει ο συνεργάτης της Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, για το που κάνουν έρωτα τα ζευγάρια.



Κλείνοντας, γιατί δεν γίνεται να μην το αναφέρουμε, η πιο αστεία-αμήχανη στιγμή για την παρουσιάστρια ήταν το 2012 κάπου όταν ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητούσε με την Ελένη Μενεγάκη και τον Γρηγόρη Γκουντάρα και κάποια στιγμή πάνω στη συζήτηση ανέφερε τη φράση «επί ματαίω». Η παρουσιάστρια που μέχρι τότε δεν είχε μιλήσει ποτέ δημοσίως για τη σχέση της με τον Ματέο Παντζόπουλο κοκάλωσε στο άκουσμα, παρά το γεγονός πως η φράση δεν είχε καμία σχέση με την προσωπική ζωή της παρουσιάστριας. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε on air τη λέξη «ματαίω/Ματέο».