Τον Ιούνιο του 2004 οι Hi-5 έκαναν κάτι που δεν θυμάσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τον Ιούνιο του 2004 οι Hi-5 έκαναν κάτι που δεν θυμάσαι

Ή μήπως θυμάσαι;

Ένα αγαπημένο γυναικείο συγκρότημα είχαμε εδώ στην Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια και αυτό δεν είναι άλλο από τις Hi-5. Το girl band που όλοι αγαπήσαμε, εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια και η πορεία του διήρκησε περίπου 4 χρόνια, όταν και έκλεισε η δισκογραφική στην οποία άνηκε. Ειρήνη Ψυχράμη, Shaya Hansen, Μαρλέν Αγγελίδου, Φρόσω Παπαχαραλάμπους και Νάνσυ Στεργιοπούλου ήταν τα κορίτσια που κέρδισαν στο reality popstars και δημιούργησαν τις Hi-5.

Μπορεί τότε να πηγαίναμε ακόμη γυμνάσιο, όμως η ταύτιση με το συγκρότημα αυτό ήταν τεράστια. Το «Ξέρω τι ζητάω», αλλά και το «Τυχερό Αστέρι» ήταν τα τραγούδια που στιγμάτισαν και ακούμε ακόμη και σήμερα θυμούμενες τα παιδικά/εφηβικά μας χρόνια. Η στεναχώρια μας όταν διαλύθηκαν ήταν πολύ μεγάλη, όμως μας άφησαν παρακαταθήκη πολλές επιτυχίες να θυμόμαστε. Σήμερα έχουμε τα ίχνη τριών από τα πέντε κορίτσια μόνο, με τις δύο να έχουν γίνει μανούλες. Ειρήνη Ψυχράμη και Shaya Hansen πλέον είναι δυο ευτυχισμένες μανούλες, ασχολούνται ακόμη με το τραγούδι, όπως και η Μάρλεν, όμως οι εμφανίσεις τους είναι ελάχιστες πια.

Κι ενώ σήμερα μας ήρθε όρεξη να ακούσουμε λίγο Hi-5 θυμηθήκαμε κάτι, που μας συγκίνησε. Θυμάσαι μήπως τι έκαναν τα πέντε κορίτσια του συγκροτήματος τον Ιούνιο του 2004; Δεν θα σε δυσκολέψουμε πολύ γιατί ίσως και να μην το θυμάσαι, και θα περάσουμε ευθύς αμέσως στο παρασύνθημα. Το 2004 ήταν η πρώτη χρονιά ever που έγιναν τα Mad Video Music Awards.

Ο μουσικός διαγωνισμός έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και αναμένουμε πότε θα πραγματοποιηθεί η 17η απονομή των μουσικών βραβείων. Μπορεί να μην έχουμε Hi-5 πια, όμως στην πρώτη τους εμφάνιση το 2004 κατέκτησαν και το βραβείο για το Καλύτερο Βίντεο από Συγκρότημα. Και αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό βραβείο που κέρδισαν ποτέ στην πορεία τους σαν συγκρότημα. Ήξεραν όμως πολύ καλά τι ζητούσαν, δεν συμφωνείς;